19 березня — онлайн-марафон «Відкритий Уряд: новий план дій. Запрошуємо до співпраці!»

19 березня — онлайн-марафон «Відкритий Уряд: новий план дій. Запрошуємо до співпраці!»

13:07,
17 Березня 2021
682

19 березня — онлайн-марафон «Відкритий Уряд: новий план дій. Запрошуємо до співпраці!»

13:07,
17 Березня 2021
682
19 березня — онлайн-марафон «Відкритий Уряд: новий план дій. Запрошуємо до співпраці!»
19 березня — онлайн-марафон «Відкритий Уряд: новий план дій. Запрошуємо до співпраці!»
Захід відбудеться з 10:00 до 13:30 у платформі Zoom.

Захід організовує Департамент інформації та взаємодії з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів у партнерстві з проєктом «Громадянське суспільства задля розвитку демократії та прав людини в Україні» Програми розвитку ООН в Україні.

Під час онлайн-марафону представники інститутів громадянського суспільства, міжнародних організацій мають можливість дізнатися більше про заходи нового плану дій з провадження Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд», затвердженого Кабінетом Міністрів України у лютому 2021 року, та можливості співпраці з органами виконавчої влади під час його виконання.

Для участі треба заповнити реєстраційну форму до 17 березня. 18 березня 2021 року зареєстровані учасники отримають посилання на захід на платформі Zoom.

Орієнтовний порядок презентації заходів плану дій під час онлайн-марафону:

  • 10:10—10:30 — Забезпечення надання інформації про показники бюджетних програм розпорядників бюджетних коштів місцевих бюджетів, удосконалення інтегрованої інформаційно-аналітичної системи «Прозорий бюджет» та сфери закупівель.
  • 10:30—10:50 — Забезпечення прозорості обліку державної власності.
  • 10:50—11:15 — Створення на Єдиному державному веб-порталі цифрової освіти системи дистанційних курсів для здобувачів повної загальної середньої освіти та педагогічних працівників. Запровадження державної політики відкритої науки. Створення онлайн-платформи з питань патентування та розвитку інновацій.
  • 11:15—11:35 — Запровадження єдиного підходу до верифікації бенефіціарних власників.
  • 11:35—12:00 — Забезпечення використання інструментів електронної демократії у взаємодії органів виконавчої влади з громадянами, інститутами громадянського суспільства. Утворення національного центру компетенцій в сфері відкритих даних. Забезпечення цифрової доступності для осіб з інвалідністю.
  • 12:00—12:20 — Запровадження електронної системи подання та аналізу звітності Ініціативи щодо забезпечення прозорості у видобувних галузях.
  • 12:20—12:40 — Сприяння активізації участі молоді у формуванні та реалізації державної політики, вирішенні питань місцевого значення. Відкриття доступу до відомостей про автомобільні дороги загального користування державного та місцевого значення. Створення додаткових механізмів для моніторингу інфраструктурних проектів.
  • 13:05—13:25 — Забезпечення відкритого доступу до гендерно дезагрегованих даних.

Партнерство «Відкритий Уряд» — це міжнародна Ініціатива, спрямована на об‘єднання зусиль урядів та громадянського суспільства для створення позитивних змін у житті громадян.

У рамках реалізації Ініціативи уряди країн-учасниць спільно з громадянським суспільством розробляють та реалізують дворічні національні плани дій. Кожен план дій повинен містити конкретні, амбітні зобов'язання, спрямовані на удосконалення прозорості, підзвітності та громадської участі.

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду