До 24 серпня — набір у програму медіаграмотності «Розумію»

До 24 серпня — набір у програму медіаграмотності «Розумію»

14:37,
30 Липня 2021
1069

До 24 серпня — набір у програму медіаграмотності «Розумію»

14:37,
30 Липня 2021
1069
До 24 серпня — набір у програму медіаграмотності «Розумію»
До 24 серпня — набір у програму медіаграмотності «Розумію»

Громадська організація «Інша освіта» оголосила набір на другу хвилю програми медіаграмотності «Розумію» у 2021 році.

Зазначається, що програма «Розумію» займається розвитком та поширенням культури медіаграмотності на Сході України через підтримку молодих креативних людей, що викривають хибну та маніпулятивну інформацію. Спільнота учасників програми наразі налічує 30 випускників. У липні завершилася весняна програма, і організація знову шукає активних учасників та учасниць локальних спільнот, що хочуть розвивати особисті навички медіаграмотності та навчати молодь своєї громади критичного мислення та створення якісного контенту в медіапросторі.

Учасники програми «Розумію» пройдуть навчання з розвитку навичок медіаграмотності та фасилітації, зберуть групу орієнтовно з 20 молодих (14 – 20 років) людей та проведуть для них 4 воркшопи присвячені навичкам користування соціальними мережами, створення візуальних історій, протидії маніпуляціям та інфлюенсерства. Участь у програмі відкрита для представників і представниць Чернігівської, Полтавської, Сумської, Харківської, Луганської та Донецької областей. Перевагу при відборі матимуть вчителі(ки) старших класів, тренер(к)и та бібліотекарі(ки).

Програма «Розумію складатиметься блоків:

  • Зустріч-знайомство та постановка цілей на програму.
  • Вступний блок: тренінг з основ медіаграмотності, тренінг з основ фасилітації.
  • Блок «Соціальні медіа та мій цифровий слід: тренінг, проведення воркшопу для молоді, консультація.
  • Блок «Основи візуального сторітелінгу: тренінг, проведення воркшопу для молоді, інетрвізія (зустріч із аналізу досвіду).
  • Блок «Маніпуляції: як не потрапляти і не продукувати»: тренінг, проведення воркшопу для молоді, консультація.
  • Блок «Бути інфлюенсером: як надихати»: тренінг, проведення воркшопу для молоді, інтервізія (зустріч із аналізу досвіду та персонального розвитку).
  • Зустріч-святкування та підведення підсумків.

Всі тренінги та зустрічі відбуватимуться онлайн щочетверга впродовж 17:00 – 19:30 протягом вересня-листопада (9, 16, 23, 30 вересня, 7, 14, 21, 28 жовтня, 4, 11, 18, 25 листопада).

Заявку на участь слід заповнити до 23:59 24 серпня за посиланням. Результати відбору журі повідомить 31 серпня.

Координатор програми — Роман Дима, roman.dyma@proto-produkciia.com.

Програму «Розумію» реалізує ГО «Інша Освіта» в партнерстві з Deutsche Welle Akademie та за дружньої фінансової підтримки Федерального міністерства для економічної співпраці та розвитку.

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду