До 27 серпня — прийом заявок на програму професійного обміну InterActionsUA

До 27 серпня — прийом заявок на програму професійного обміну InterActionsUA

17:14,
6 Серпня 2021
1542

До 27 серпня — прийом заявок на програму професійного обміну InterActionsUA

17:14,
6 Серпня 2021
1542
До 27 серпня — прийом заявок на програму професійного обміну InterActionsUA
До 27 серпня — прийом заявок на програму професійного обміну InterActionsUA
Активісти, журналісти й експерти Східної Європи і Центральної Азії протягом двох місяців зможуть обмінюватися досвідом з громадськими організаціями в Україні.

Празький центр громадянського суспільства (Prague Civil Society Centre), який співпрацює з громадянським суспільством 12 країн Східної Європи та Центральної Азії, оголосив набір у програму міжнародних професійних обмінів для громадських активістів, журналістів, дослідників, експертів, соціальних підприємців й аналітиків.

Подати заявку на участь можуть професіонали зі Східної Європи чи Центральної Азії з неурядових організацій, зосереджених на правах людини, екології, урбаністиці та інших суміжних темах; незалежних медіа (або блогери-інфлюенсери із соціальних мереж), аналітичних центрів, науково-дослідних інститутів, соціального бізнесу, ІТ-компаній, що мають соціальний вплив; ініціатив неформальної освіти.

Відібрані учасники стажуватимуть від одного до двох місяців в українській організації, яку можуть обрати самі. Празький центр громадянського суспільства склав список рекомендованих організацій, які вже висловили готовність приймати колег з інших країн.

Орієнтовні дати обмінів — жовтень – грудень 2021 року та лютий – квітень 2022-го. Мови програми — англійська й російська. Дедлайн подачі заявки — 27 серпня 2021 року.

«InterActionsUA забезпечує професійний обмін та співпрацю між громадянськими ініціативами, незалежними засобами масової інформації, науково-дослідними інститутами та соціальним бізнесом, що знаходяться в Україні та інших країнах Східної Європи та Центральної Азії. Програма дає унікальний шанс попрацювати деякий час з видатними людьми й організаціями громадянського суспільства України, перейняти їхній досвід і знання, а також поділитися ними», — пояснили суть проєкту організатори.

У Центрі додали, що обрали українські організації у якості господарів, оскільки «в останні роки в Україні виникло сильне, згуртоване та розвинене громадянське суспільство», і «його досвід може бути корисним для активістів з різних країн, оскільки українські ОГС можуть поділитися, як домогтися позитивних соціальних трансформацій, одночасно розширюючи та розвиваючи тісну співпрацю з органами влади та міжнародними організаціями».

Організатори надають перевагу темам реформи судової системи, антикорупційних і журналістських розслідувань, підтримки незалежних медіа, підвищення медіаграмотності, аналізу політики та належного управління, захисту прав людини, освітніх і культурних ініціатив, міських трансформацій, соціальних інновацій і екології.

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду