10 грудня — нагородження премією «Тюльпан прав людини»

10 грудня — нагородження премією «Тюльпан прав людини»

14:04,
9 Грудня 2021
936

10 грудня — нагородження премією «Тюльпан прав людини»

14:04,
9 Грудня 2021
936
10 грудня — нагородження премією «Тюльпан прав людини»
10 грудня — нагородження премією «Тюльпан прав людини»

10 грудня о 16:00 посольство Нідерландів в Україні вручить щорічну премію «Тюльпан прав людини», повідомила «Детектору медіа» пресслужба посольства. Захід відбудеться в онлайн-форматі; трансляція за посиланням

Імена цьогорічних двох переможниць місцевої премії повідомлять під час нагородження. Вони отримають символічну статуетку та фінансову підтримку своїх проєктів (до 300 тис. гривень). У заході візьмуть участь надзвичайний і повноважний посол Королівства Нідерландів в Україні Йеннес де Мол і заступник міністра культури та інформаційної політики України Тарас Шевченко

У пресслужбі посольства розповіли, що є глобальна і місцеві премії за досягнення в боротьбі за права людини. Глобальну вручають з 2008 року; щороку комісія обирає переможців серед активістів або правозахисних організацій зі всього світу. Переможці отримують статуетку тюльпана як символічну відзнаку та фінансову підтримку своїх проєктів. Серед одинадцяти міжнародних лауреатів попередніх років — правозахисники з Конго, Індії, Китаю, Ірану, Гондурасу, Пакистану, Мавританії, Мексики, Йорданії та Близького Сходу.

Місцеві «Тюльпани» заснували у 2018 році в декількох країнах, зокрема — і в Україні. Премії отримали співзасновник громадської організації «Доступно UA» Дмитро Щебетюк (2018), кримська адвокатка Лілія Гемеджі, керівник одеського «Автомайдану» Віталій Устименко (2019), голова Центру прав людини ZMINA Тетяна Печончик, співзасновниця організації «Жіночі перспективи» Марта Чумало (2020).

Щоб отримати додаткову інформацію та організувати інтерв’ю, організатори пропонують звертатися до Дар'ї Коваленко (тел. +380954196798, d.kovalenko@prhouse.com.ua).

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду