Ірина Федорів стала координатором регіональної мережі громадського руху «Чесно»

Ірина Федорів стала координатором регіональної мережі громадського руху «Чесно»

16:46,
26 Березня 2015
6513

Ірина Федорів стала координатором регіональної мережі громадського руху «Чесно»

16:46,
26 Березня 2015
6513
Ірина Федорів стала координатором регіональної мережі громадського руху «Чесно»
Ірина Федорів стала координатором регіональної мережі громадського руху «Чесно»

Екс-керівник інформаційно-аналітичного відділу програми «Вікна-Новини» Ірина Федорів, яка пропрацювала на каналі СТБ близько 10 років, стала координатором регіональної мережі громадського руху «Чесно». Цю інформацію вона підтвердила «Детектор медіа» особисто.

 

За її словами, ефективне місцеве самоврядування - це потужний фундамент для всієї держави. «Після 10-ти років на СТБ я з найближчими колегами замислилась, де ми зможемо діяти найефективніше. Попри низку цікавих пропозицій, в тому числі й від телевізійників, за які я дуже вдячна колегам, ми, порадившись, вирішили допомогти громадському руху "Чесно". У лютому до мене завітав активіст донецького Євромайдану Валентин Краснопьоров, який захопився ідеєю створення у прифронтових містах сайтів громад на прикладі нашого Приірпіння. Ми на той час уже створили у прифронтовому Дзержинську місцеве ЗМІ й завжди готові передавати досвід далі», - написала журналістка в блозі на «Українській правді».

 

Ірина Федорів планує разом з місцевими громадами вибудувати регіональну мережу контролерів місцевої влади в усіх областях України.

 

«В Україні війна триває на двох фронтах. Перший фронт на передовій воює в тому числі й задля того, щоб змінилась держава. Місцеве самоврядування держави - це по суті наш другий фронт. Та добитись якісних змін на місцевому рівні можна тільки разом з місцевими активістами. Тому для старту ми беремо Київ, Харків, Львів, Одесу та Північну Донеччину. У цих та інших містах обласного значення "Чесно" гуртує активістів для контролю над чинною владою. Під також приціл візьмемо процес висунення кандидатів від партій на місцевих виборах, програми партій та кандидатів у мери та навчання контролю за ходом кампанії задля недопущення до влади кандидатів, що не відповідають критеріям "Чесно"», - зазначає блогер.

 

За її словами, у містах, де вдасться згуртувати сильні команди активістів, наступним кроком стане налагодження співпраці з місцевими ЗМІ та проведення антикорупційних розслідувань, а після виборів активісти допомагатимуть контролювати вже обрану на місцях владу.

 

Нагадаємо, журналістка Ірина Федорів звільнилася з телеканалу СТБ за власним бажанням у лютому цього року.

 

Влітку 2014 року Ірина Федорів стала однією із засновників проекту сайтів чотирьох територіальних громад Києва - Голосієво, Оболоні, Святошино і «Шевченка», які створили журналісти, ІТ-спеціалісти та волонтери. Вона також є журналісткою та колумінсткою сайту «Громада Приірпіння». Пані Федорів є депутатом селищної ради смт Коцюбинське Київської області з 2010 року.

 

Журналістка активно висвітлювала тематику проблеми Біличанського лісу. Зокрема вона стала однією з переможців конкурсу «Правозастосування та управління в лісовому секторі України», який з 1 лютого проводився ГО «Детектор медіа» і програмою ENPI-FLEG в Україні. За журналістські матеріали про корупцію пані Федорів погрожували розправою у 2012 та 2014 роках.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду