Активісти Zapretno.info зробили відеоролик про справу журналіста Семени

Активісти Zapretno.info зробили відеоролик про справу журналіста Семени

10:00,
4 Липня 2017
1178

Активісти Zapretno.info зробили відеоролик про справу журналіста Семени

10:00,
4 Липня 2017
1178
Активісти Zapretno.info зробили відеоролик про справу журналіста Семени
Активісти Zapretno.info зробили відеоролик про справу журналіста Семени
У мережі з’явився двохвилинний ролик з розповіддю про кримського журналіста Миколу Семену, якого російське слідство звинувачує у «порушенні територіальної цілісності» Росії

Активісти Zapretno.info розмістили відеоролик на YouTube-каналі «Зарещено в России».

Зокрема, у ролику, який має формат мультфільму, розповідається про те, як кримського журналіста Миколу Семену звинуватили у «порушенні територіальної цілісності» Росії через його статтю на сайті «Крим.Реалії».

Анімація і виробництво відеоролика - Dharma Films, сценарій Юліани Лізер.

Активісти виступають проти  Активисты, которые выступают проти обмежень доступу до інформації в Росії.

Нагадаємо, в квітні 2016 року російська ФСБ в окупованому Криму провела обшук і порушила кримінальну справу протии позаштатного журналіста «Радіо Свобода» Миколи Семени за статтю, у якій начебто містяться «заклики до порушення територіальної цілісності РФ». Після цього журналіста кілька годин допитували у ФСБ. Згодом його відпустили під підписку про невиїзд.  

20 січня 2017 року в окупованому Росією Криму журналісту Миколі Семені вручили обвинувальний висновок у справі про «сепаратизм». Згідно нього, кримський журналіст «підготував статтю під назвою “Блокада – необхідний перший крок до звільненняКриму”, в якій були виявлені заклики до порушення територіальної цілісності Росії». Адвокат журналіста Еміль Курбедінов заявив, що здійснена ФСБ експертиза абсолютно необ'єктивна і не відповідає дійсності.

Міністерство закордонних справ України (МЗС) вимагає від Росії припинити переслідування журналістів в окупованому Криму.

Адвокат українського журналіста Миколи Семени Еміль Курбедінов сказав, що сподівається на умовний термін для свого підзахисного в підконтрольному Росії суді в окупованому Криму. Сторона захисту у справі готує матеріали для позову до Європейського суду з прав людини.

14 червня суд в анексованому Криму переніс засідання у справі журналіста Миколи Семени через неявку перекладача з української на російську мову з боку звинувачення на 21 червня.

21 червня не відбулося судове засідання у справі кримського журналіста Миколи Семени через неявку свідка – експерта ФСБ Росії.

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду