НАЗК створило оперативний штаб для допомоги в заповненні е-декларацій

НАЗК створило оперативний штаб для допомоги в заповненні е-декларацій

11:29,
5 Лютого 2018
4061

НАЗК створило оперативний штаб для допомоги в заповненні е-декларацій

11:29,
5 Лютого 2018
4061
НАЗК створило оперативний штаб для допомоги в заповненні е-декларацій
НАЗК створило оперативний штаб для допомоги в заповненні е-декларацій
Національне агентство з питань запобігання корупції створило оперативний штаб для допомоги в заповненні електронних декларацій. Нагадаємо, цього року вперше подати е-декларації мусять керівники та члени антикорупційних громадських організацій

Про це повідомляється на сайті НАЗК.  

Фахівці НАЗК консультуватимуть щодо заповнення розділів декларації, проте не заповнюватимуть декларацію разом із особою, яка звернеться по допомогу.

Звернутися можна за адресою: бульвар Дружби народів, 28, каб.105. Або зателефонувати на чотири «гарячі лінії»: +38(044)200-06-63, +38(044)200-06-64, +38(044)200-06-65 та +38(044)200-06-62 (технічна допомога з питань заповнення декларацій).

До штабу можна звертатися і з технічних питань, які можуть виникнути щодо Єдиного держреєстру декларацій осіб.

Як повідомлялося, 1 січня 2018 року розпочався черговий етап подання електронних декларацій за 2017 рік, який триватиме до 1 квітня.

Декларації мають подати президент, керівництво АП, урядовці, депутати Верховної Ради і місцевих рад, селищні і міські голови, державні службовці, посадові особи місцевого самоврядування, військові посадові особи, судді, керівники підрозділів НАБУ, Податкової, ДБУ, СБУ і прокуратури тощо. Серед тих, хто уперше має заповнити е-декларацію, зокрема представники громадських об’єднань.

21 грудня 2017 року народні депутати не включили до порядку денного сесії проект закону №6675 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення відкритості для суспільства інформації про фінансування діяльності громадських об'єднань та використання міжнародної технічної допомоги». За включення законопроекту до порядку денного Верховної Ради проголосували 175 депутатів, проти – вісім. Не голосувало 127 депутатів. 

Днями голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак запевнила, що НАЗК підтримує законопроект, яким, зокрема, з кола суб’єктів декларування виключаються громадські активісти.

Про це пані Наталія Корчак заявила під час зустрічі з членами Європейської комісії за демократію через право (Венеціанської комісії Ради Європи з питань конституційного права) та головою Департаменту демократизації Офісу ОБСЄ/БДІПЛ. 

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду