«Громадське» відсторонило від роботи Богдана Кутєпова

«Громадське» відсторонило від роботи Богдана Кутєпова

14:55,
30 Березня 2020
9997

«Громадське» відсторонило від роботи Богдана Кутєпова

14:55,
30 Березня 2020
9997
«Громадське» відсторонило від роботи Богдана Кутєпова
«Громадське» відсторонило від роботи Богдана Кутєпова
Журналіста «Громадського» Богдана Кутєпова відсторонили від роботи через його висловлювання в прямому ефірі під час приїзду спецпотяга з Москви.

Про це 30 березня повідомили сам журналіст та редакція «Громадського» у Facebook.

Йдеться про ефір 29 березня.

Богдан Кутєпов уточнив, що дозволив собі висловити суб'єктивну думку. «Розумію, що це наклало відбиток на редакцію. Але мої слова не відтворюють думки всього Громадського. Також моя поведінка не відповідає нашим редполітикам та цінностям. Відсьогодні я відсторонений від роботи. Таке рішення ухвалив наш головний редактор і я його визнаю та буду дотримуватися», – сказав він.

Редакція «Громадського» перепросила за поведінку журналіста у всіх пасажирів потягу та глядачів.

«hromadske завжди працювало відповідно до найвищих журналістських стандартів. Уже другий тиждень наші журналісти й редактори працюють в умовах безперервного марафону. І втома далася взнаки. hromadske ніколи не толерувало образи честі й гідності людини, незалежно від її віросповідання, сексуальної орієнтації, країни походження тощо», — заявила голова та CEO організації Юлія Банкова.

Як писав ДМ, «Громадське» з 17 березня запустило щоденний марафон «Хроніки коронавірусу», у якому журналісти розповідають про те, як різні регіони України живуть під час пандемії коронавірусу COVID-19. У такому форматі редакція працюватиме до кінця карантину.

Нагадаємо, Богдан Кутєпов критично висловився щодо запитань журналістів, які взяли участь у пресконференції Олега Сенцова та Олександра Кольченка 10 вересня 2019 року. У дописі в Facebook Кутєпов написав: «Я вважаю так: щоб не було потім вереску про утиски свободи слова, журналістів повинні пиз**ти самі ж журналісти. А журналісток – журналістки. Тих, котрі ставлять тупі питання, просто садити на місце чи виводити з зали. А тих, хто під виглядом журналістів приходить провокувати від Шарія, Медведчука чи з кремлівських помийок типу Страни.юа — нещадно пиз**ти. С — Саморегуляція».

«Громадське телебачення» засудило публічні висловлювання журналіста Кутєпова. 22 вересня редакційна рада «Громадського» рекомендувала виконавчому директору громадської організації винести догану Богдану Кутєпову із записом до трудової книжки, що може бути передумовою звільнення в разі подальших порушень. Також редакційна рада рекомендувала журналістку здійснити пожертвування на рахунок організації, у розмірі, який він визначить сам. Рішення має рекомендаційний характер, але Богдан Кутєпов повідомив, що готовий виконати його.

Поліція відкрила кримінальне провадження за заявою редакції «Страна.ua», яка поскаржилася на заклики до нібито побиття та перешкоджання професійній діяльності журналістів цього видання. Проте 25 жовтня стало відомо, що поліція закрила це кримінальне провадження.

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Ольга
17:22 / 30.03.2020
Не видела Богдана на границе с Польшей. Страшно ему, наверное? Не видела его стримы из здания "Нафтогаза" с "прнцыповою позыциею" не качать газ аХрессора
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду