Посольство США відреагувало на напад на Богдана Кутєпова

Посольство США відреагувало на напад на Богдана Кутєпова

13:35,
30 Квітня 2020
1977

Посольство США відреагувало на напад на Богдана Кутєпова

13:35,
30 Квітня 2020
1977
Посольство США відреагувало на напад на Богдана Кутєпова
Посольство США відреагувало на напад на Богдана Кутєпова
Посольство США в Україні позитивно оцінило, що Національна поліція почала внутрішнє розслідування щодо нападу на журналіста hromadske Богдана Кутєпова.

Про це 29 квітня повідомляється на сторінці дипвідомства в Twitter.

«Ми раді бачити повідомлення про те, що Національна поліція відкрила внутрішнє розслідування щодо поводження з українським журналістом під час протесту сьогодні. Репортажі незалежних медіа відіграють надважливу роль в українській демократії», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 29 квітня поліція побила та зламала техніку журналіста hromadske Богдана Кутєпова, який вів прямий ефір під Кабінетом Міністрів. Він висвітлював акцію протесту підприємців, які виступали проти затверджених обмежень під час карантину.

До журналістів підійшли патрульні, які сказали залишити «зелену зону» Маріїнського парку. Після цього на Кутєпова та його співведучого напали та зламали стабілізатор. Пан Кутєпов розповів, що під час сутички з поліцією отримав ушкодження: «Повалили на землю. Я отримав кілька штурханів. Тут такі мікро синячки, то єрунда, подряпини. Але юристи радять зняти, щоб зафіксувати як легкі тілесні ушкодження».

Речник МВС Артем Шевченко заявив, що треба детально розібратися в інциденті з нападом на пана Кутєпова. «Знаючи Богдана Кутєпова нічого не можу сказати, окрім того, що треба точно детально з’ясувати всі обставини пригоди», — сказав він.

Начальниця управління комунікації Національної поліції Оксана Блищик повідомила «Детектору медіа», що правоохоронці встановлюють обставини інциденту. Пізніше стало відомо про початок службового розслідування. Поліцейських на час його проведення відсторонили від роботи.

Слідчі Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань розпочали досудове розслідування за фактом перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувались насильством (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України).

Фото: hromadske 

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду