Українці закликали голову Єврокомісії протидіяти російській пропаганді

Українці закликали голову Єврокомісії протидіяти російській пропаганді

16:30,
17 Липня 2020
1991

Українці закликали голову Єврокомісії протидіяти російській пропаганді

16:30,
17 Липня 2020
1991
Українці закликали голову Єврокомісії протидіяти російській пропаганді
Українці закликали голову Єврокомісії протидіяти російській пропаганді
Також українці попросили посилити санкції проти РФ.

Європейський конгрес українців та українські громадські організації в країнах Європейського Союзу закликали президента Єврокомісії Урсулу фон дер Ляєн не допустити спроб російської пропаганди дискримінувати українців в ЄС. Про це 17 липня повідомив голова Спілки українців у Португалії Павло Садоха, який на своїй сторінці в Facebook оприлюднив відкритий лист до голови ЄК.

У зверненні українці нагадають про інформаційні кампанії проти України в різних виданнях та соціальних мережах ЄС.

«Європейський конгрес українців вважає, що дана пропагандистська кампанія носить організований характер і пов’язана із новими заявами президента РФ Путіна щодо повернення "подарованих" російських земель країнам, що входили до СССР. Ми, українців у Європі, надзвичайно стурбовані цими фактами і вважаємо, що Росія проводить інформаційну підготовку до нової ескалації агресії проти України», – йдеться в листі.

Крім того, Європейський конгрес українців та українські ГО в країнах Євросоюзу попросили посилити санкції проти Росії.

«Сьогоднішня агресія Росії проти України є наслідком європейського вибору українців. Вибором Незалежної України добровільно приєднатися до Європейського Союзу. Ми, українці, різних країн ЄС просимо приділити особливу увагу припиненню політики інформаційної дескримінації українців та посилити санкції проти РФ», – зазначили вона в зверненні.

Нагадаємо, 10 липня в Португалії представники українських громадських організацій підписали спільну заяву до прем’єр-міністра країни Антоніа Кошта щодо недопущення розповсюдження російської пропаганди, яка має на меті дискредитацію України та українців.

Як писав ДМ, 21 червня 2020 року газета Público опублікувала три статті, у яких Україну назвали «колискою світового сучасного нацизму» та «тренувальним майданчиком для неонацистів з усього світу». 23 червня ці публікації повторилися.

Посол України в Португалії Інна Огнівець звернулася до португальських інституцій і широкої спільноти, висловивши обурення поданням неправдивої інформації в одній з найпопулярніших газет. Українці, які живуть у Португалії, також підготували відкрите звернення до парламенту із проханням звернути увагу на появу фейкових новин та публікацій, які просувають наративи РФ.

3 липня Спілка українців Португалії закликала португальську газету Público опублікувати їхню позицію у відповідь на три антиукраїнські статті.

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Ольга
16:40 / 17.07.2020
Секты тоже называют свои сходки когрессом, чтобы звучало пафосно)))
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду