Екснардепка подала до суду на Рух «Чесно»

Екснардепка подала до суду на Рух «Чесно»

15:50,
4 Серпня 2020
3742

Екснардепка подала до суду на Рух «Чесно»

15:50,
4 Серпня 2020
3742
Екснардепка подала до суду на Рух «Чесно»
Екснардепка подала до суду на Рух «Чесно»
Вікторія Пташник, народна депутатка 8-го скликання від фракції «Самопоміч», знову звинуватила активістів Руху «Чесно» в поширенні недостовірної інформації та зазіханні на честь і гідність. У «Чесно» говорять, що готові відстоювати свою позицію в суді.

Претензії Вікторії Пташник стосуються даних, зазначених у профілі політикині на порталі «Політхаб». Зокрема, наданої їй характеристики «гречкосійство», а також прибраної характеристики «зразкова відвідуваність».

Екснардепка пише у своєму фейсбуці, що не раз намагалася уникнути судових суперечок, надсилала звернення, просила прибрати недостовірну інформацію та вибачитися. «Що ж робив Рух «Чесно»? Після моїх звернень вони підчищали явно недостовірну інформацію на своєму сайті, надсилали мені відписки та ЖОДНОГО разу не визнали, що були не праві, і ЖОДНОГО разу не вибачилися. Саме тому я подала позов до суду», — пояснила Вікторія Пташник своє рішення.

Рух ЧЕСНО бреше. Я подала до суду! Останнім часом я неодноразово ловила Рух «Чесно» на брехні. Вони намагались закинути...

Опубликовано Victoria Ptashnyk Вторник, 4 августа 2020 г.

Згідно з даними порталу «Судова влада», позов Вікторії Пташник про захист честі, гідності та ділової репутації надійшов ще 25 червня. Наразі в Святошинському суді Києва визначилися зі складом суду.

Нагадаємо, «Детектор медіа» висвітлював один із конфліктів між екснардепкою і Рухом «Чесно» щодо її профілю на сайті «Політхаб». Тоді координаторка Руху Віта Думанська пояснила, що всі підрахунки здійснюються на основі ухвалених методологій, інформація оновлюється. Рух «Чесно» офіційно відповів на кожне звернення екснардепки (загалом їх було три). Черговий інформаційний закид Віта Думанська пов'язала із обранням членів Громадської ради при НАЗК (представник «Чесно» був у списку кадидатів). Пані Думанська порадила Вікторії Пташник звернутися до суду, якщо вона вважає, що її права порушені.

Наразі Віта Думанська повідомила «Детектору медіа», що позову станом на момент публікації Рух «Чесно» не отримував, вимоги позивачки не відомі. «Пані Пташник скористалась своїм конституційним правом і звернулась до суду. Ми готові відстоювати свою позицію у суді», — сказала Віта Думанська.

Координаторка «Чесно» зазначила, що схожий прецедент відбувся напередодні минулих місцевих виборів. Мер Ірпеня та фігурант антикорупційних журналістських розслідувань Володимир Карплюк подав позов до суду в липні. «Карплюк активно використовував цей факт у публічній площині, намагаючись нівелювати подану про нього інформацію. Кандидат в мери програв суд після виборів. Ми не виключаємо, що політики можуть використовувати такий інструмент як позови для появи в ЗМІ інформації про них», — додала Віта Думанська.

Оскільки справу ще не призначено до розгляду, відповідно з огляду на процесуальні строки з високою ймовірністю суд не встигне розглянути справу і винести рішення до місцевих виборів — вважає координаторка Руху «Чесно».

Нагадаємо, «Політхаб» — база даних політиків та партій України, створена Рухом «Чесно». Активісти й аналітики збирають і розміщують у профілях факти про кнопкодавство, прогули та пов'язані антикорупційні розслідування. Вони зазначають історію створення, основних донорів та результати роботи партій. На сайті «Політхабу» вказано, що база нараховує відомості про понад 95 тисяч політиків і 519 партій і виборчих округів.

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду