Тетяна Безрук повідомила, що її звільнили з hromadske після поїздки до Білорусі

Тетяна Безрук повідомила, що її звільнили з hromadske після поїздки до Білорусі

10:25,
19 Серпня 2020
5115

Тетяна Безрук повідомила, що її звільнили з hromadske після поїздки до Білорусі

10:25,
19 Серпня 2020
5115
Тетяна Безрук повідомила, що її звільнили з hromadske після поїздки до Білорусі
Тетяна Безрук повідомила, що її звільнили з hromadske після поїздки до Білорусі
У редакції кажуть, що співпраця з журналісткою триватиме до вересня.

Журналістка Тетяна Безрук 18 серпня повідомила, що її звільнили з hromadske після поїздки в Білорусь, яку вона не погодила з головною редакторкою Настею Станко. Про це вона сказала в коментарі «Детектору медіа».

«Мене звільнили через те, що я поїхала працювати в Мінськ без погодження із головним редактором», – розповіла вона.

Попри це, репортаж журналістки з акцій протесту в Мінську hromadske опублікувало 12 серпня. Пані Безрук виїхала з Білорусі після затримання українських журналістів Костянтина Рєуцького та Євгена Васильєва. «Я знімала їхнє затримання, на наступний день із міркувань безпеки виїхала із Білорусі. Бо поліція відслідкувала на камері наше пересування та питала в них, що нас було троє», – пояснила вона.

Тетяна Безрук додала, що має вже шість пропозицій про нову роботу.

hromadske, своєю чергою, повідомило «Детектору медіа», що пані Безрук працюватиме до вересня. Причини звільнення в редакції коментувати відмовилися. «Наразі Таня Безрук ще працює на hromadske. Співпраця триватиме до вересня. Це кадрове рішення і причини були обговорені з Танею особисто. Ми пропрацювали плідні півтора року й вдячні їй за роботу», – йдеться в повідомленні.

У редакції повідомили, що незабаром до hromadske приєднається політичний спецкореспондент та ще кілька редакторів.

Як писав ДМ, hromadske в квітні 2020 року очолила Наталія Гузенко. 2 квітня «Громадське» створило об’єднану редакцію, творчий колектив медіа поділили на блоки в залежності від дистрибуції контенту – за них відповідали два заступники головного редактора Владислав Азаров та Анастасія Станко. 5 серпня 2020 року Настя Станко стала головною редакторкою об’єднаної редакції hromadske, замінивши на цій посаді Наталію Гузенко. 

Нагадаємо, Костянтина Рєуцького та Євгена Васильєва було затримано 12 серпня. Пізніше стало відомо, що на українців заведено кримінальну справу за статтею «масові заворушення», яка передбачає від 3 до 8 років ув'язнення. У їх помешканні в Мінську провели обшуки, унаслідок яких вилучили ноутбук пана Рєуцького та паспорт Євгена Васильєва.

14 серпня з СІЗО в Мінську випустили Костянтина Реуцького та Євгена Васильєва. Президент Володимир Зеленський підтвердив, що вони перебувають у безпеці. 15 серпня журналісти прибули в Україну

Фото: Тетяна Безрук / Facebook 

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Агріпіна
11:37 / 19.08.2020
Там на цьому громадському всі пистуваті, замість того, шоб навіть премію людині виписати за ВЧАСНУ та ОПЕРАТИВНУ реакцію, швидкість та мобільність, іі звільняють. Поки головний редактор спить чи блох ганяє, його журналісти більшо оперативні та ДІЄВІ. Ота Станко геть пистувата, шоб розвести такий бюрократизм. Якщо вже сюжет дівчини використали, то навіщо звільняти? ГАДКАЯ ДЕВКА станко:))
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду