У Києві телеоператорів не пустили на суд у справі Катерини Гандзюк

У Києві телеоператорів не пустили на суд у справі Катерини Гандзюк

17:22,
8 Жовтня 2020
1918

У Києві телеоператорів не пустили на суд у справі Катерини Гандзюк

17:22,
8 Жовтня 2020
1918
У Києві телеоператорів не пустили на суд у справі Катерини Гандзюк
У Києві телеоператорів не пустили на суд у справі Катерини Гандзюк
Суд заборонив вести стріми допиту свідків.

До Дніпровського районного суду Києва, який 8 жовтня проводить засідання в справі про вбивство активістки Катерини Гандзюк, не пустили операторів телеканалів. Про це повідомляє УНІАН.

Суд 8 жовтня допитує свідків сторони обвинувачення в справі голови Херсонської облради Владислава Мангера та помічника-консультанта депутата цієї облради Олексія Левіна (Москаленка), яких звинувачують в організації та замовленні вбивства активістки.

Спершу до зали судових засідань не пустили всіх журналістів, нібито через карантинні обмеження. Згодом рішення змінили й працівників ЗМІ, окрім телеоператорів, допустили до зали.

Водночас суд заборонив вести стріми допиту свідків, щоб це не вплинуло на позицію інших свідків.

Нагадаємо, Служба безпеки України 27 квітня 2020 року завершила досудове розслідування в кримінальному провадженні за підозрою голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера та помічника-консультанта депутата цієї облради Олексія Левіна в організації нападу на громадську активістку Катерину Гандзюк. Активісти з ініціативи «Хто замовив Катю Гандзюк?», своєю чергою, розкритикували завершення досудового розслідування, зазначивши, що «справу злили». 

Однак 11 червня прокуратура поновила та продовжила до 29 липня 2020 року досудове розслідування в кримінальному провадженні про вбивство активістки Катерини Гандзюк. Обвинуваченому в цій справі Владиславу Мангеру вручили клопотання про зміну запобіжного заходу із застави на тримання під вартою.

16 червня Служба безпеки України затримала голову Херсонської обласної ради Владислава Мангера та привезла його з Херсона до Києва. Печерський райсуд Києва взяв його під варту без права на заставу до 28 липня. Потім, 14 липня, суд продовжив до 11 вересня арешт Владислава Мангера.

25 червня 2020 року Офіс генерального прокурора знову завершив досудове розслідування щодо голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера та помічника депутата обласної ради Олексія Левіна. 15 липня Київський апеляційний суд залишив під вартою до 24 серпня 2020 року Олексія Левіна (Москаленка).

28 липня Офіс генерального прокурора повідомив, що скерував до суду обвинувальний акт щодо Владислава Мангера й Олексія Левіна (Москаленка) за організацію нападу на активістку Катерину Гандзюк.

18 серпня 2020 року відбулося підготовче засідання.

Напад на Катерину Гандзюк стався 31 липня 2018 року в Херсоні. ЇЇ облили концентрованою сірчаною кислотою, у результаті чого вона отримала 40% опіків шкіри. Активістку транспортували до Києва, де їй зробили понад 10 операцій. Поліція почала розслідувати напад як хуліганство. Під тиском громадськості справу перекваліфікували спочатку на «тяжкі тілесні ушкодження», згодом на «замах на вбивство». 96 днів вона боролася за життя, 4 листопада Катерина Гандзюк померла. Справу перекваліфікували на «закінчене умисне вбивство». Увечері того ж дня у Києві, Херсоні, Дніпрі, Харкові та інших містах відбулися акції вшанування пам’яті Катерини Гандзюк.

Фото: Українська правда

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду