Суд звільнив Стерненка від відбування покарання за ґратами

Суд звільнив Стерненка від відбування покарання за ґратами

17:01,
31 Травня 2021
1199

Суд звільнив Стерненка від відбування покарання за ґратами

17:01,
31 Травня 2021
1199
Суд звільнив Стерненка від відбування покарання за ґратами
Суд звільнив Стерненка від відбування покарання за ґратами
Замість семи років позбавлення волі з конфіскацією майна Сергій Стерненко отримав рік умовно.

У понеділок, 31 травня, Апеляційний суд Одеси пом’якшив вирок активісту та блогеру Сергію Стерненку у справі про напад на депутата Комінтернівської райради Сергія Щербича. 

Зокрема, суд виправдав Стерненка за ч. 2 статті 187 (розбійний напад) та закрив справу. Стерненку та його соратнику Руслану Демчуку інкримінували викрадення 300 гривень і банківських карт у депутата Комінтернівської райради Сергія Щербича. 

За ч. 2 статті 146 (викрадення людини) Стерненко визнаний винними, але покарання тут не застосовується, оскільки терміни давності минули;

За ч.1 статті 263 (незаконне поводження зі зброєю) Стерненко визнаний винним, активісту дали три роки позбавлення волі, але замінили вирок на один рік умовно.  

Адвокати наполягали, що у Стерненка був шумовий пістолет, проте експерти від слідства прийшли до висновку, що, «викрутивши зі стовбура втулку, з пістолета можна стріляти патронами з гумовими або іншими метальними снарядами».

«По факту це судимість за 1 патрон»,  написав Стерненко у Facebook.

Суддя Альбіна Кадегроб зачитує рішення суду. Фото: Радіо Свобода

У лютому 2021 року Приморський районний суд Одеси визнав Сергія Стерненка і Руслана Демчука винними в розбої, викраденні людини і незаконному зберіганні зброї.

Обох обвинувачених засудили до 7 років і 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна. Стерненко відкинув звинувачення і наполягав на політичній умотивованості справи. Таку ж позицію висловлював і Демчук.

9 квітня суд обрав Стерненку та другому фігуранту Руслану Демчуку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Фото: Радіо Свобода 

Адвокати наполягали, що у Стерненка був шумовий пістолет, проте експерти від слідства прийшли до висновку, що, «викрутивши зі стовбура втулку, з пістолета можна стріляти патронами з гумовими або іншими метальними снарядами».
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду