«Екодія» і EdEra розробили онлайн-курс для дітей про «зелену» енергетику

«Екодія» і EdEra розробили онлайн-курс для дітей про «зелену» енергетику

17:20,
1 Червня 2021
1542

«Екодія» і EdEra розробили онлайн-курс для дітей про «зелену» енергетику

17:20,
1 Червня 2021
1542
«Екодія» і EdEra розробили онлайн-курс для дітей про «зелену» енергетику
«Екодія» і EdEra розробили онлайн-курс для дітей про «зелену» енергетику
Як зауважили автори, це перший подібний онлайн-курс для дітей в Україні.

Курс «Зелене світло для Землі» розробили громадська організація «Центр екологічних ініціатив “Екодія”» та студія онлайн-освіти EdEra. Він розрахований на вчителів шкіл й учнів 15–16 років (10–11 класи), що хочуть розібратися в основах «зеленої» енергетики в Україні, розповіли «Детектору медіа» в «Екодії».

«Сучасні школярі у майбутньому будуть приймати рішення щодо розвитку країни. Тому дуже важливо, щоб у великому потоці дезінформації вони отримали дійсно якісну та аргументовану інформацію про ВДЕ (відновлювальні джерела енергії — ЗЗ) в Україні. Мотивація дітей підтримувати курс зеленого розвитку енергетики і вивчати більше цю тему, натхнення пов’язати своє майбутнє з розбудовою ВДЕ-енергетики в Україні допоможе збудувати стале майбутнє. Це і є головна місія онлайн-курсу “Зелене світло для Землі”», — пояснили в «Екодії».

Відеопрезентація онлайн-курсу «Зелене світло для Землі»

Зазначається, що курс складається з чотирьох модулів. У першому автори розкрили поняття кліматичної кризи та вплив галузі на довкілля та клімат. У другому модулі «ВДЕ як альтернатива викопному паливу» висвітлена тема доступних відновлюваних технологій і викликів / можливостей повного переходу на «зелену» енергетику. Третій модуль фокусується на «зеленій» енергетичній трансформації України та пов'язаних політичних викликах. Заключний модулю покликаний навчити звичкам енергозбереження, донести суть енергоефективності та надихнути обрати майбутню професію у сфері «зеленої» трансформації країни. Кожний модуль закінчується цікавої самостійною роботою та тестом для перевірки знань. Після проходження курсу кожен та кожна отримує сертифікат.

Скриншот онлайн-курсу «Зелене світло для Землі»

Уроки включають інформацію не тільки про практичні поради з енергоефективності, огляд фактичного положення відновлювальної енергетики і традиційної генерації в країні, огляд актуальних енергетичних професій, а й про вплив енергетичного сектору на зміну клімату та забруднення довкілля. «Команда постаралася над гарним віжуалом онлайн-курсу. А кожну тему викладено достатньо простою мовою, щоб ніхто не пас задніх після прослуховування. Якщо ж захочете заглибитися більше, то після кожного матеріалу на вас чекають посилання на додаткові джерела», — зауважили в «Екодії».

Курс викладають голова Всеукраїнської агенції інвестицій та сталого розвитку Юлія Усенко, CEO платформи GetMarket Максим Бабаєв, фахівчиня відділу енергетики «Екодії» Анна Богушенко. Промоція курсу проходить за участі українських тіктокерів/ок, зауважили автори курсу.

Скриншот онлайн-курсу «Зелене світло для Землі»

В організації додали, що спроб створення подібних онлайн-курсів для дітей в Україні ще не було. «Наше дослідження інтернет-ресурсів показало, що наразі існує курс про економічні аспекти у сфері ВДЕ-енергетики для зацікавлених у тематиці, школи-семінари відповідального та сталого споживання енергії. А на сайті МОН наразі відсутні навчальні матеріали на цю тематику», — зауважили в організації.  

Раніше «Екодія» публікувала уроки про зміну клімату, адаптацію до неї та відновлювальну енергетику на своєму сайті. У 2018 році органазіація разом з німецькими партнерами організувала два престури на тему справедливої трансформації вугільних регіонів. Журналістів возили до шахтарських міст Німеччини, щоб краще дізнатися про досвід поступової відмови від вугілля. Зокрема, їх знайомили з німецькими громадами, які уже поступово переходять на енергію сонця та вітру. 

Нагадаємо, «Детектор медіа» раніше розповідав, що Міндовкілля відмовилося від назви «Еко.Дія» для нової платформи державних послуг після публічного обурення громадської організації через співзвучність назв.

 

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду