Центр громадянських свобод оголосив Перший всеукраїнський конкурс медіаініціатив «Рівні та вільні»

Центр громадянських свобод оголосив Перший всеукраїнський конкурс медіаініціатив «Рівні та вільні»

15:31,
28 Червня 2021
1675

Центр громадянських свобод оголосив Перший всеукраїнський конкурс медіаініціатив «Рівні та вільні»

15:31,
28 Червня 2021
1675
Центр громадянських свобод оголосив Перший всеукраїнський конкурс медіаініціатив «Рівні та вільні»
Центр громадянських свобод оголосив Перший всеукраїнський конкурс медіаініціатив «Рівні та вільні»
Обов’язкова умова подання матеріалу на конкурс — співпраця журналістів із різних регіонів.

Громадська організація «Центр громадянських свобод» оголосила конкурс на отримання премій для міжрегіональних журналістських команд із підготовки матеріалів на тему соціальної згуртованості, національної єдності та ідентичності в Україні. Зазначається, що конкурс відбувається в рамках проєкту «Пункт 7», який у партнерстві реалізують ЦГС, благодійний фонд «Восток СОС» й Американська асоціація юристів Ініціативи з верховенства права (ABA ROLI).

Як зауважили організатори, завдання конкурсу — висвітлити проблеми, пов’язані з дискримінацією та негативними стереотипами щодо етнічних і національних меншин, ЛГБТІК+, внутрішньо переміщених осіб та інших; тему міжрегіональної єдності та спільної ідентичності; загальні проблеми людей зі Сходу та Заходу; політичні проблеми, пов’язані із соціальною згуртованістю; необхідність реформування та децентралізації. 

Участь у конкурсі можуть взяти команди авторів із двох і більше журналістів із різних регіонів України. Організатори наголосили, що індивідуальні заявки до участі не допускатимуть.

Формати медіаініціативжурналістські розслідування, інформаційно-аналітичні матеріали, мультимедійні продукти, відеоісторії, подкасти тощо.

Розмір винагороди для однієї команди становить не більше 2000 доларів (усього буде надано не більше 8000 доларів). Погодження матеріалу з організаторами конкурсу до його публікації обов’язкове.

Команда журналістів має розробити не менше одного медіаматеріалу. Перевага надаватиметься групі журналістів, які пропонують до конкурсу більше одного матеріалу та цикли матеріалів. Матеріал/ли повинні бути опубліковані не пізніше 30 жовтня 2021 року.

Вимоги до матеріалів та умови участі у конкурсі:

  • Публікації повинні відображати українські реалії та, бажано, містити посилання на найкращі світові практики, демонструвати реальний стан речей із акцентом на шляхи вирішення цих проблем.
  • Матеріали обов’язково повинні мати міжрегіональний аспект (висвітлення ситуації в різних регіонах України, можливість публікації матеріалу на медіа ресурсах різних областей).
  • Конкурсна комісія надаватиме перевагу матеріалам з фокусом на цільові групи проекту (ЛГБТІК+, ВПО, роми, кримські татари, євреї)
  • Усі матеріали, надіслані представниками/цями медіа, мають бути оригінальними та не містити плагіату в повному або частковому обсязі.
  • Одна команда може надсилати на конкурс необмежену кількість заявок на участь.
  • Перевага надаватиметься матеріалам, направленим на висвітленню конкретних проблем з пошуком рішень у матеріалі, які б сприяли соціальній згуртованості у громадах, бажано використання відкритих даних.  

Журі конкурсу оцінюватиме матеріали за критеріями: розуміння проблематики теми соціальній згуртованості; концепт запропонованих у заявці матеріалів; міжрегіональний аспект матеріалу співпраці; охоплення медіа ресурсу, де публікуватимуться матеріали; досвід роботи у висвітленні вказаних тем.

Щоб взяти участь у конкурсі, потрібно надіслати заповнену заявку з додатками (лист про намір публікації та реєстраційні документи) та бюджет від команди до 25 липня на електронну адресу ccl.org.ua@gmail.com з копією на anastasiia.shebardina@abaroli.org. Тема листа: «Заявка на конкурс “Рівні та вільні”». Переможців оголосять не пізніше 10 серпня на сайті Центру громадянських свобод.

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду