Проєкт «Календар сталих звичок»: Налаштуй свій клімат

Проєкт «Календар сталих звичок»: Налаштуй свій клімат

18:25,
8 Липня 2021
4992

Проєкт «Календар сталих звичок»: Налаштуй свій клімат

18:25,
8 Липня 2021
4992
Проєкт «Календар сталих звичок»: Налаштуй свій клімат
Проєкт «Календар сталих звичок»: Налаштуй свій клімат
Інтерактивний календар пропонує прості поради, за допомогою яких можна змінити світ на краще.

У «Календарі сталих звичок» від Carlsberg Ukraine зібрані поради, засновані на Глобальних цілях ООН. «Цей календар — набір корисних звичок, що допоможуть тобі жити більш екологічно, позитивно та усвідомлено. Ці звички базуються на 17 Глобальних цілях ООН, що охоплюють всі сфери нашого життя. Нові звички не лише корисні, але й дуже прості, щоб дорога сталих змін була для тебе легкою та приємною. Щасти!» — зазначили автори Календаря.

Сьогодні не існує жодної держави, яка б не відчула на собі кліматичні зміни. Танення льодовиків, повені, засухи — наслідки, що кардинально змінюють життя цілих міст і регіонів по всьому світу.

«Зміни клімату багатьом можуть здаватися малопомітною проблемою, а “сміттєве питання” — другорядною справою. Однак накопичене на звалищах сміття не тільки забруднює довкілля, а й нагріває планету. Органіка, розкладаючись, виділяє метан, а різні пластики — домішки парникових газів метану й етилену. І все це згубно впливає на клімат. За даними Міжурядової групи зі зміни клімату, метан у 86 разів більше за вуглекислий газ утримує тепло й нагріває атмосферу. На щастя, емісії метану не настільки значні, як CO, однак задуматися є над чим: щороку в Україні на звалищах опиняється близько 15 млн тонн сміття, і це тільки за офіційними даними», — розповідає Євгенія Аратовська, голова соціального проєкту «Україна без сміття».

Аби життя на планеті було комфортним й надалі, діяти потрібно негайно. З метою зменшення темпу кліматичних змін від людського фактору була створена Глобальна ціль ООН №13 «Пом’якшення наслідків зміни клімату». Серед її завдань є підвищення стійкості до кліматичних явищ і стихійних лих, впровадження заходів регулювання змін клімату в усі сфери життя, перехід на альтернативні енергоджерела, модернізація виробництв в екологічному напрямі та ін.

Але долучитись до покращення стану нашої планети може кожен з нас. За допомогою Календаря сталих звичок від Carlsberg Ukraine робити це просто і зручно. У ньому зібрані поради, засновані на Глобальних цілях ООН. Вони популяризують розвиток корисних звичок і допомагають зробити життя відповідальним та екологічним.

Щомісяця Календар сталих звичок пропагує одну чи дві цілі ООН. Наприклад, червень відповідав цілі №13 «Пом’якшення наслідків зміни клімату» та мав назву «Клімат-контроль». Першого місяця літа можна дізнатися: як проста їжа рятує нас і клімат планети; як правильно утилізувати засоби гігієни, листя й інше сміття; як відстежити якість повітря у твоєму місті; чим чудовий екологічний транспорт і ще багато чого цікавого та корисного.

«Кожен з нас може впровадити щоденну екозвичку, щоб посприяти пом’якшенню наслідків зміни клімату. Наприклад, замінювати одноразові речі на багаторазові. Не брати “кульочок”, бо в сумці є екоторбинка. Відмовитися від кави в одноразовому стаканчику чи напою із пластиковою соломинкою, бо є своя чашка. І вчитися купувати не більше, ніж насправді потрібно — від одягу до їжі», — радить Євгенія Аратовська.

Майбутнє планети прямо  залежить від вибору кожного з нас. Тому долучайся до свідомого життя — завантажуй Календар сталих звичок і синхронізуй його з потрібною платформою. Тепер щомісяця з допомогою простих порад ти зможеш зробити себе та світ кращим.

Carlsberg Ukraine

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду