Справа Гандзюк: активісти заявили про зрив захистом Мангера двох судових засідань

Справа Гандзюк: активісти заявили про зрив захистом Мангера двох судових засідань

14:25,
27 Жовтня 2021
1517

Справа Гандзюк: активісти заявили про зрив захистом Мангера двох судових засідань

14:25,
27 Жовтня 2021
1517
Справа Гандзюк: активісти заявили про зрив захистом Мангера двох судових засідань
Справа Гандзюк: активісти заявили про зрив захистом Мангера двох судових засідань
На думку активістів, захист затягує і намагається максимально відтягнути розгляд справи, очікуючи на зміну прокурора.

Активісти спільноти «Хто замовив Катю Гандзюк?» заявили, що адвокати Владислава Мангера затягують розгляд справи та зірвали два засідання, які були заздалегідь заплановані на 26 та 27 жовтня.

«Офіційна причина: зайнятість в інших судових засіданнях. Всіх адвокатів, а їх у Мангера щонайменше 5. При тому, що дати судів затверджували ще на початку вересня. І тоді всім п’ятьом вони підходили. Але. Ми знаємо реальну причину. Абсолютно в стилі захисників вбивць Каті Гандзюк»,говориться у повідомленні спільноти.

За даними активістів, нинішнього прокурора у справі – Андрія Синюка мають призначити до САП.

«Андрій Синюк – провідний прокурор у справі з 2020 року і саме він представляє обвинувачення в суді. Саме він вів досудове розслідування і передавав справу до суду. Саме він може ловити адвокатів на брехні в «режимі реального часу» і не давати вводити суд в оману», – заявили активісти.

Вони стверджують, що після переведення Синюка в САП в генеральній прокуратурі нібито не залишиться нікого, хто знає справу Гандзюк і може від прокуратури опонувати адвокатам Мангера і Левіна. Тому, на думку активістів, захист затягує і намагаються максимально відтягнути розгляд справи.

Напад на громадську активістку Катерину Гандзюк стався 31 липня 2018 року в Херсоні. ЇЇ облили концентрованою сірчаною кислотою, що спричинило 40% опіків шкіри. Активістку транспортували до Києва, їй зробили понад 10 операцій. 96 днів вона боролася за життя, однак 4 листопада 2018 року Катерина Гандзюк померла.

В організації вбивства Гандзюк підозрюються ексголова Херсонської обласної ради Владислав Мангер та помічник-консультант депутата цієї облради Олексій Левін.  

25 червня 2020 року Офіс генерального прокурора завершив досудове розслідування у цій справі, пізніше прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо Мангера й Левіна. Наразі вони перебувають у СІЗО.

13 жовтня 2021 року суд постановив продовжити строк утримання під вартою Мангера і Левіна до 11 грудня поточного року.

Ще один фігурант справи Ігорь Павловський був визнаний винним у приховуванні інформації про напад на активістку. Йому призначили покарання у вигляді двох років позбавлення волі, звільнивши від відбування терміну з іспитовим строком на рік. За даними активістів, Павловський виступав посередником між виконавцями злочину і його замовником.

Фото: Watchers.Media/Facebook

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду