Благодійні та громадські організації, які допомагають армії та цивільним українцям

Благодійні та громадські організації, які допомагають армії та цивільним українцям

11:11,
25 Лютого 2022
8117

Благодійні та громадські організації, які допомагають армії та цивільним українцям

11:11,
25 Лютого 2022
8117
Благодійні та громадські організації, які допомагають армії та цивільним українцям
Благодійні та громадські організації, які допомагають армії та цивільним українцям
Перелік оновлюється.

Волонтери

Українська Волонтерська Служба

Найбільша потреба у волонтерах у напрямах: координація центрів допомоги для ВПО, підготовка потенційних місць розміщення людей, психологічна допомога для дітей та підлітків, здача крові на донорство, організація допомоги людям похилого віку, авто-волонтерство (водії з власним транспортом). Щоб долучитися, треба зареєструватися на сайті УВС та зайти у волонтерський чат вашого міста. Стежити за потребами у волонтерах можна на Волонтерській платформі та в телеграм-каналі.

Платформа Donor.ua

На сайті реєструються донори і пацієнти, які потребують крові. Платформа містить необхідні інструкції, адреси центрів донорства (зокрема в Києві). 

Червоний Хрест України

Набирають резервних волонтерів. Це команда добровольців з різних куточків країни, які бажають допомагати організації у здійсненні її гуманітарної місії під час надзвичайних ситуацій. Тобто це люди різних професій, різних поглядів, інтересів та вподобань. Щоб стати волонтером резерву Червоного Хреста України необхідно ознайомитися з місією Міжнародного Руху, прийняти принципи, зареєструватися за посиланням. У разі надзвичайної ситуації з волонтером резерву зв'яжуться та розкажуть подальші дії.

Восток СОС

Допомагає евакуювати цивільних з Луганщини та Донеччини. Щоб долучитися до команди благодійного фонду як волонтер, надати житло чи іншу допомгу людям, які виїздять з окупованих територій чи прифронту, треба заповнити анкету.

Старенькі

Для допомоги літнім людям у Києві та Дніпрі потрібні волонтери на фасування пакетів, а ще волонтери на машинах або корпоративні машини для доставки допомоги. Фасування та доставка — у будні із 9 до 16, у час роботи соціальних працівників, з якими ми співпрацюємо. Записатися можна в координаторок через фейсбук: Київ, лівий берег — Анастасия Дорошенко; Київ, правий берег — Marina Boyko; Дніпро — Valeriia Brezhneva.

Центр спільних дій

Шукає тих, хто готовий надати притулок співвітчизникам, які тікають від бомбардувань. Мешканці Львівської, Закарпатської, Волинської, Тернопільської, Чернівецької, Івано-Франківської, Хмельницької чи Рівненської областей, готові прийняти в себе кількох людей можуть заповнити цю форму. Актуально як для мешканців міст, так і невеликих селищ та сіл. Центр Спільних Дій передасть цю інформацію людям, які шукають захист, після узгодження з вами.

Гроші

Повернись живим

Допомога армії. Для переказів по Україні:

  • Рахунок в «Ощадбанку»: IBAN: UA223226690000026007300905964, ЄДРПОУ: 39696398, Отримувач: Благодійна Організація «Міжнародний благодійний фонд «Повернись живим», Призначення платежу: Благодійна пожертва військовослужбовцям.
  • Рахунок в «Приватбанку»: IBAN: UA383052990000026005015017860, ЄДРПОУ: 39696398, Отримувач: Благодійна Організація «Міжнародний благодійний фонд «Повернись живим», Призначення платежу: Благодійна пожертва військовослужбовцям.
  • Рахунок Bitcoin — номер: bc1qkd5az2ml7dk5j5h672yhxmhmxe9tuf97j39fm6.

Армія SOS

Допомогу військовим збирають у гривнях й іноземній валюті. Усі реквізити на сайті фонду. Щодо відправки матеріальної допомоги можна звертатися за тел. +380 68 686 5439 або поштою armia.sos@gmail.com.

Медичний батальйон «Госпітальєри»

Наразі збирають 500 тисяч гривеь на нагальні потреби батальйону та 1 208 425 грн на закриття рахунку по медицині, а також на інші потреби армії. Перелік рахунків у гривнях і іноземній валюті.

Восток СОС

Внески йдуть на допомогу в евакуації цивільних з Луганщини та Донеччини, допомогу з тимчасовим житлом. Також збирають гроші на генератор для забезпечення роботи вишки зв'язку для міста Щастя. Реквізити:

  • карта «ПриватБанку»: 5168 7450 3091 9036 (оформлена на Красільникову Юлію, виконавчу директорку фонду);
  • Рахунок «ОТП-Банку»: БО «БФ «Восток-СОС», ЄДРПОУ 39764400, IBAN: UA893005280000026007455028483, призначення платежу: благодійний внесок;
  • PayPal: julia_samo@hotmail.com;
  • Реквізити для грошового переказу в EUR та USD.

Червоний Хрест України збирає кошти на допомогу мирному населенню. Реквізити:

Гонор

Підрозділ із активістів руху рушив на війну. Кошти збирають на екіпірування. Реквізити:

  • Патреон:  patreon.com/gonor;
  • «Приватбанк» (карта): 5457 0822 2054 1184;
  • «Монобанк», (карта): 5375411406121876.

Клуб Добродіїв

«Клуб Добродіїв» понад 10 років допомагає українським дітям у складних життєвих обставинах забезпечити базові потреби, отримати освіту та необхідну підтримку для успішного майбутнього.

Ваші донейти будуть конвертовані в:

  • їжу та воду для дітей: суміші для найменших, пюре, каші;
  • гігієнічні засоби: підгузки, серветки, пелюшки;
  • ліки, що допоможуть їм залишатись здоровими;
  • одяг;
  • трансфери до безпечних місць;
  • набори простих дитячих радощів: книжки, пластилін, наліпки, олівці, все для творчості, щоб залишатись дитиною в цей жахливий час.

Місто Добра    

Міжнародний центр підтримки жінок і дітей. 

Фонд «Твоя опора»     

Фонд створювався з метою допомагати важко хворим дітям і дітям сиротам. Наразі фонд працює у таких напрямках:

  • допомога дітям з вродженими вадами серця — це найбільший проєкт фонду, в рамках якого ми допомагаємо і підтримуємо ключові медичні заклади в Україні;
  • допомога і опіка над дитячими будинками;
  • адресна допомога окремим дітям.                    

Nova Ukraine   

US nonprofits to deliver emergency aid to people remaining in Ukraine, as well as refugees.

Посилання на кілька інших ініціатив, яким знадобиться допомога.

Фото: Алексей Чернышов / Повернись живим, фейсбук

 

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду