Звернення руху «Стоп цензурі!» до колег

Звернення руху «Стоп цензурі!» до колег

13:42,
25 Грудня 2013
18732

Звернення руху «Стоп цензурі!» до колег

13:42,
25 Грудня 2013
18732
Звернення руху «Стоп цензурі!» до колег
Звернення руху «Стоп цензурі!» до колег
Із приводу звірячого побиття Тетяни Чорновол
У відповідь на звіряче побиття нашої колеги Тетяни Чорновол закликаємо всіх українських журналістів присвятити сьогоднішні випуски новин і політичних програм, завтрашні номери видань лише одній темі – переслідуванню та репресіям проти активістів Євромайдану. 

Сьогодні всі ЗМІ мають показати те, про що писала Тетяна, і що стало причиною замаху на її життя – розслідування корупції Януковича, Клюєва, Захарченка та інших високопосадовців. Ми маємо висвітлювати залякування та напади на всіх активістів, які брали участь у мирних акціях протесту, бо публічність стає ледь не єдиною можливістю захисту десятків і сотень людей.

Ми закликаємо всіх колег демонструвати те, як безкарність породжує насилля. Відсутність покарання за злочини у Врадіївці, в тому числі й політичної відповідальності, призвели до побиття студентів у ніч на 30 листопада, відсутність відповідальності за застосування сили на Євромайдані призвело до побиття Тані Чорновол та репресій проти активістів у всій країні.  

Нагадуємо, що переважно злочини проти журналістів в Україні традиційно лишаються без розслідування, а винні не несуть відповідальності, в тому числі й за масове побиття журналістів на вул.Банковій 1 грудня. Це треба припинити.

Ми звертаємося до колег, які працюють у прес-службах відповідних міністерств та відомств –  ви маєте докласти всіх зусиль, аби було проведено розслідування та максимально інформувати про його перебіг. 
  
Якщо не буде розслідування та притягнення винних до відповідальності, хвиля насилля може заполонити Україну. 
 
Довідка
 
Громадський рух «Стоп цензурі!» створений 21 травня 2010 року. Рух є неформальним об'єднанням журналістів, що утворилося у відповідь на утиски свободи слова в Україні.
 
Це ініціатива українських журналістів та медійних громадських організацій щодо відстоювання свободи слова, запобігання встановленню цензури в Україні, унеможливлення перешкоджання професійній діяльності журналістів та порушення професійних стандартів при висвітленні суспільно-політичних питань.
 
Громадський рух «Стоп цензурі!» не підтримує жодну політичну силу, не фінансується політичними партіями.
 
Дізнатися більше або приєднатися до Громадського руху «Стоп цензурі!» можна за посиланням /news/article/53128/2010-05-22-pripiniti-tisk-na-zhurnalistiv-ne-dopustiti-represii/
 
Блог Громадського руху «Стоп цензурі!»: http://stopcensorship.wordpress.com, у Твіттері: http://twitter.com/Stopcensorship
 
«Детектор медіа» 
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
«Стоп цензурi!»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Злой
23:48 / 30.12.2013
ЦИТАТА ! -"Громадський рух «Стоп цензурі!» не підтримує жодну політичну силу, не фінансується політичними партіями." Ну, рассмешили. Вы это хозяевам газет, изданий, каналов расскажите, они тоже посмеются. Что "кошелек" скажет, то журналист и напишет, и выдаст в эфир. Откуда у нас на Украине свободный и независимый журналист?
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду