5 українських організацій отримали гранти програми ЄС «Креативна Європа»

5 українських організацій отримали гранти програми ЄС «Креативна Європа»

13:32,
5 Червня 2020
1415

5 українських організацій отримали гранти програми ЄС «Креативна Європа»

13:32,
5 Червня 2020
1415
5 українських організацій отримали гранти програми ЄС «Креативна Європа»
5 українських організацій отримали гранти програми ЄС «Креативна Європа»
Загальний бюджет обраних проєктів міжнародної співпраці за участю організацій з України складає більше мільйона євро.

Фінансування на проєкт «ARTIFAKE: Art Invades Fakes» отримала організація «Інтерньюз-Україна». Ініціативу реалізовуватимуть разом із організаціями з Вірменії та Польщі. Про це йдеться в пресрелізі українського офісу «Креативної Європи».

Програма підтримає ще чотири проєкти іноземних організацій в партнерстві з Україною:

  • «Tbilisi Architecture Biennial — What do we have in Common», платформа «Тепле Місто». Країни: Грузія, Македонія, Україна, Німеччина. Це продовження проєкту “Tbilisi Architecture Biennial», підтриманого програмою у 2018 році. 
  • «Modernism for the Future 360/365», Інститут стратегії культури. Країни: Литва, Бельгія, Україна, Чехія.
  • «B.R.A.N.D. NEW — Business, Relations, Audience, Narration, Digital for the NEW music world», «Арфові барви». Країни: Німеччина, Австрія, Люксембург, Україна.
  • «FACE to FAITH», Jam Factory Art Center. Країни: Німеччина, Фінляндія, Чехія, Україна, Італія, Польща.

Конкурс «Проєкти міжнародної співпраці 2020» підтримує проведення транснаціональних проєктів співпраці у секторі культурних та креативних індустрій у період до чотирьох років. У період 2014–2019 років на нього виділили понад 230 млн євро (73% від всього бюджету підпрограми «Культура»).

Конкурс має дві категорії: маломасштабні проєкти (мінімум 3 партнери з різних країн програми «Креативна Європа» та до 200 тис. євро на проєкт) та великомасштабні (мінімум 6 партнерів та до 2-х млн євро на проєкт).

Всього цьогоріч на конкурс подано 391 заявки. З них 321 — на маломасштабні проєкти міжнародної співпраці та 70 — на великомасштабні. За результатами конкурсу підтримку отримали 113 проєктів на загальну суму понад 47 млн євро.

Проєкти-переможці здебільшого пов’язані з нарощуванням потенціалу, розвитком аудиторії та міжнародною мобільністю.

2 липня 2020 року Національне бюро програми ЄС «Креативна Європа» в Україні та Український культурний фонд організовують Третій міжнародний ярмарок грантів у сфері культури. Захід проводять щороку для спілкування між грантодавцями та представниками культурних і креативних індустрій.

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду