Стартував ІХ Форум розвитку громадянського суспільства «Імунітет до ілюзій»

Стартував ІХ Форум розвитку громадянського суспільства «Імунітет до ілюзій»

12:10,
17 Грудня 2020
2298

Стартував ІХ Форум розвитку громадянського суспільства «Імунітет до ілюзій»

12:10,
17 Грудня 2020
2298
Стартував ІХ Форум розвитку громадянського суспільства «Імунітет до ілюзій»
Стартував ІХ Форум розвитку громадянського суспільства «Імунітет до ілюзій»
Цьогоріч захід передбачає включення з 24-х міст України.

Ведуча Форуму Яніна Соколова зазначила, що традиційний щорічний захід  ІСАР «Єднання» — чи не найбільша національна платформа для мережування, обговорення викликів і навчання для громадського сектору. Вона наголосила, що Форум об'єднує організації громадянського суспільства, представників органів державної і місцевої влади, донорів, бізнес-сектор.

Форум триває впродовж 17 грудня. Програму та посилання на трансляції заходів можна знайти тут. На телеграм-каналі Форуму теж можна побачити анонси дискусій, а також залишити свої враження. Трансляції центральної панелі доступні також на YouTube і Facebook.

Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики, зауважив: «Громадянське суспільство для мене — спільнота вільних і відповідальних людей, які дозволяють у час трансформацій і викликів, які постійно переживає наша країна, консолідувати суспільство, владу і бізнес, науку, культуру, освіту. Це ознака сталості суспільства і можливості на ці виклики відповідати». Посадовець акцентував на довірі до волонтерів як обличчя сектору, а також нагадав про спільну для міністерства і ОГС інформаційну кампанію «Громадянське суспільство та влада: кращі практики співпраці». Він закликав створювати партнерства, які досі були не знайомими. «Медіа і громадянське суспільство — найбільш очевидні союзники. Ми маємо розвивати співпрацю між ними. У цьому сенсі важливо підкреслити роль Суспільного телебачення», — додав він.

Гендиректорка Директорату з питань внутрішньої та гуманітарної політики Офісу Президента України Вероніка Селега передала вітальне слово учасникам від Володимира Зеленського. «У частини суспільства досі існують ілюзії щодо можливості простих і швидких рішень у багатьох вкрай складних темах, корені яких — далеко не в сьогоденні. Питання війни і миру, бідності і багатства, злочину і покарання є дуже не простими і, на мій погляд, не можуть бути вирішеними без об'єднання зусиль держави і громадянського суспільства. Від того, наскільки ми будемо готові чути одне одного, взаємодіяти і співпрацювати, залежить наша здатність формувати спільний імунітет до будь-яких ілюзій», — так закликав громадськість до партнерства президент.

Державний секретар Секретаріату Кабінету міністрів Олександр Ярема теж акцентував на питаннях довіри і партнерства. «Співпраця держави і громадянського суспільства все ще не є системною. Маємо приклади, як це може бути», — сказав він і згадав платформу «Відкритий уряд» і проєкт Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства на 2021-2025 роки. Оновлений проєкт представлять на Форумі.

Джейс Хоуп, директор Регіональної місії Агентства США з міжнародного розвитку в Україні та Білорусі, сказав, що швидке зростання громадянської активності українців демонструє розвиток країни. Він наголосив, що громадянське суспільство і приватний сектор першими надали допомогу громадянам і лікарням в умовах виклику пандемії COVID-19, і це показує потужність колективного активізму.

Свої вітання учасникам Форуму висловили також представники Європейського Союзу, ПРООН, ОБСЄ, посольства Канади.

Нагадаємо, напередодні ІХ Форуму розвитку громадянського суспільства про деталі заходу «Детектору медіа» розповів Володимир Шейгус, виконавчий директор ІСАР «Єднання».

Фото: скриншот із онлайн-трансляції заходу

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
JamesFuh
21:14 / 15.07.2021
трастовый прогон
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду