15 квітня – показ фільму-альманаху «Відкритий доступ» у Харкові

15:22,
12 Квітня 2013
17501

15 квітня – показ фільму-альманаху «Відкритий доступ» у Харкові

15:22,
12 Квітня 2013
17501
15 квітня – показ фільму-альманаху «Відкритий доступ» у Харкові

15 квітня о 19.00 в арт-кафе «Корова» за адресою: Харків, вул. Петровського, 37 відбудеться показ та обговорення документального фільму-альманаху «Відкритий доступ».

 

У дискусії візьмуть участь режисер новели «Афганець» Дмитро Коновалов та герої цієї новели - Геннадій Торкоченко і Сергій Черняхов, керівник напрямку доступу до публічної інформації Партнерства «Новий громадянин» Аліса Рубан. Модератор дискусії: журналістка, учасниця руху «Стоп цензурі!» Наталія Соколенко.

 

Фільм-альманах складається з 5 новел: «Межигір'я» (автор - Володимир Тихий), «Афганець» (автор - Дмитро Коновалов), «Школа» (автор - Сергій Андрушко),  «Дім з химерами» (автор - Жанна Довгіч), «У кутку» (автор - Дмитро Тяжлов).

 

Події, зображені в альманасі, розгортаються після вступу в дію Закону України «Про доступ до публічної інформації», за ухвалення закону впродовж кількох років боролися громадські організації, журналісти та експерти.

 

«Відкритий доступ» - це хроніки становлення громадянського суспільства, але також історії з життя самих героїв. Вони живуть у різних регіонах України, їх цінності та переконання різняться, вони не знайомі одне з одним, єдине, що їх об'єднує - активна громадянська позиція.

 

Також під час заходу буде презентовано фотопроект «Відкритий Доступ», у фотозйомці якого взяли участь 22 провідних українських журналісти.

 

Вхід на захід вільний.

 

Фільм створено за ініціативи ГО «Центр UA» (Партнерство Новий Громадянин).

 

Більш детальна інформація за посиланням: http://vidkrytyi-dostup.com/

 

З усіх питань просимо звертатись до Аліси Рубан - alisa.ruban@gmail.com, (050) 302-94-35.

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
«Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду