cs.detector.media
16.03.2016 18:57
Громадська платформа Реанімаційний Пакет Реформ затвердила стратегію на два роки
Громадська платформа Реанімаційний Пакет Реформ затвердила стратегію на два роки
15 березня на зборах громадських організацій-учасниць Реанімаційного Пакету Реформ (РПР) було ухвалено стратегію спільноти на 2016-2017 роки. Рішення, відповідно до повноваження зборів, підтримано одноголосно у складі 19 присутніх представників ГО.

Про це йдеться на сайті РПР.

Документом визначено місію, завдання, візію, цінності та цілі громадської платформи. У найближчі два роки РПР розроблятиме та просуватиме сім пріоритетних реформ: судова, антикорупційна, виборча, економічна, реформа органів правопорядку/прокуратури та децентралізація. Платформа також сприятиме реформам у ще 15 сферах.

«Про те, що в нас все вдалося зможемо сказати лише тоді, коли буде усунено можливості для корупції та зловживання владою, коли буде зменшено можливості популізму, коли громадяни знатимуть та зможуть реалізувати свої права, коли матимемо прозорі та підзвітні партії, медіа та коли буде забезпечено справедливе правосуддя», - зазначають в РПР.

З повним текстом документу можна ознайомитися тут.

Також на зборах чотири громадські організації-учасниці РПР отримали право повного голосу: ГО «Детектор медіа», Інститут економічних досліджень та політичних консультацій, Національний екологічний центр України та Творчий центр ТЦК. Це означає, що відтепер вони користуватимуться повноваженнями зборів, а саме ухвалювати Хартію РПР та вносити зміни до неї; затверджувати Стратегію РПР; обирати Раду РПР; заслуховувати звіти про діяльність Ради і Секретаріату та приймати та виключати організації учасниці Коаліції за поданням Ради РПР.

Нагадаємо, громадська організація «Детектор медіа» стала постійним членом Реанімаційного Пакету Реформ – громадської платформи, яка об’єднує провідні неурядові організації й експертів з усієї України та виконує функції координаційного центру з розробки та реалізації ключових реформ в Україні. За таке рішення проголосувала більшість присутніх постійних членів РПР на засіданні зборів організацій-учасниць РПР, які відбулися 15 березня. До цього ГО «Детектор медіа» була асоційованим членом РПР.

Фото: РПР

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status