cs.detector.media
06.04.2020 16:59
Рекомендації для каналу «Дом»: дискусійні програми та журналістські розслідування
Рекомендації для каналу «Дом»: дискусійні програми та журналістські розслідування
Моніторингова група Донецького інституту інформації провела експертні опитування журналістів та медіа-менеджерів щодо особливостей діяльності нового телеканалу «Дом». У частини опитаних є зауваження щодо здебільшого розважальної концепції телеканалу.

Про це йдеться в аналітичній записці «Внесок інформаційного мовлення України в процес реінтеграції Донбасу», підготовленій Донецьким інститутом інформації.

За даними аналітиків, за умов відсутності реальної політичної конкуренції та дискусії на непідконтрольній території є запит на політичні шоу та публічну політику. На це опосередковано вказує відносна висока популярність на непідконтрольних територіях деяких суто інформаційних українських телеканалів, наприклад NewsOne.

На думку Донецького інституту інформації, для ефективного впливу на громадську думку та стимулювання підтримки процесу повернення території під контроль української влади доцільним є використання журналістських стандартів та максимальна ідеологічна нейтральність у роботі водночас із не відступним просуванням позиції української влади та суспільства з цього питання.

Аналітики підготували рекомендації щодо виробництва медіаконтенту для ОРДЛО:

Повний текст аналітичної записки дивіться тут:

Нагадаємо, новий державний канал для тимчасово окупованих територій «Дом» розпочав мовлення 1 березня. Він створений на базі каналу іномовлення UATV.

Із 16 березня канал «Дом» почав публікувати випуски новин на своєму YouTube-каналі, запущеному на базі YouTube-каналу російської редакції телеканалу іномовлення України UATV. Ведучими випусків новин стали Микола Сирокваш, Анна Нитченко й Андрій Джеджула.

Перші випуски новин каналу «Дом» проаналізував керівник Центру моніторингу та аналітики «Детектора медіа» Отар Довженко.

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status