cs.detector.media
14.07.2020 13:06
hromadske висловило готовність стати майданчиком для дискусії між «Забороною» і StopFake
hromadske висловило готовність стати майданчиком для дискусії між «Забороною» і StopFake
Члени ГО «Громадське телебачення» також засудили висловлювання Романа Скрипіна щодо Катерини Сергацкової.

hromadske висловило готовність стати майданчиком для дискусії між виданням «Заборона» та фактчекінговим проєктом StopFake, а також закликало медіаспільноту до ширшої дискусії. Про це hromadske повідомило 13 липня.

«hromadske послідовно виступає за професійну дискусію в медіаспільноті, особливо, коли йдеться про складні й чутливі для суспільства теми. Одна з них — праві рухи в Україні. Ми пропонуємо свої платформи для ведення такої дискусії. Адже завдання журналістів — досліджувати і виводити на чисту воду як російську пропаганду, так і зв'язки з прихильниками неонацизму», – йдеться в повідомленні.

У hromadske вважають, що варто провести професійне дослідження, яке доведе або спростує наведені в матеріалі «Заборони» тези.

«Ми не будемо оцінювати якість матеріалу "Заборони". Ця тема стане предметом власного журналістського розслідування, як і робота StopFake та можливий вплив праворадикальних рухів на їхню діяльність», – зазначається в повідомленні.  

Крім того, члени ГО «Громадське телебачення» вважають неприпустимими та засудили висловлювання Романа Скрипіна щодо членкині ГО й співзасновниці видання «Заборона» Катерини Сергацкової. «Ми ніколи не толерували і не будемо толерувати мову ненависті, цькування, домагання та погрози. Гуманізм – є однією із цінностей ГО "Громадське телебачення"», – повідомили в ГО.

Роман Скрипін раніше написав образливі пости про Катерину Сергацкову після скандалу довкола матеріалу «Заборони» про StopFake. Фактчекінговий проєкт заявив про посилення інформаційних атак проти команди через матеріал видання «Фейсбук заблокував Заборону за критику неонацистів. Виявилося, що українські фактчекери соцмережі тісно з ними товаришують».

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status