cs.detector.media
21.07.2020 16:45
Рада відхилила законопроєкт, що дозволяв чиновникам приховувати позашлюбних дітей
Рада відхилила законопроєкт, що дозволяв чиновникам приховувати позашлюбних дітей
Цей законопроєкт також мав змінити перелік тих, чиє майно повинні декларувати держслужбовці.

Верховна Рада 21 липня відхилила законопроєкт 3355-1 «Про внесення змін до деяких законів України щодо визначення суб'єктів, на яких поширюється дія антикорупційного законодавства».

За ухвалення законопроєкту в другому читанні та в цілому спершу проголосували 34 нардепи, натомість направлення його на повторне друге читання підтримали 214 депутатів.  

Нагадаємо, 28 депутатів, переважно від «Слуги народу», а також від «Батьківщини», «Європейської солідарності» та «Опозиційної платформи – За життя», внесли 30 квітня 2020 року законопроєкт 3355-1 «Про внесення змін до деяких законів України щодо визначення суб'єктів, на яких поширюється дія антикорупційного законодавства» до Верховної Ради. Нардепи пропонували внести зміни до закону України «Про доступ до публічної інформації», а саме: відкрити доступ до інформації про структуру, принципи формування, розмір винагороди керівника, членів наглядової ради юридичної особи публічного права, державних підприємств, державних господарських товариств тощо. Водночас із-під дії антикорупційного законодавства депутати пропонували  виключити радників, помічників, уповноважених, прессекретарів президента України, які виконують свої обов’язки на громадських засадах. Крім того, документ передбачав внесення змін «щодо визначення характеристик членів сім’ї суб’єкта декларування».

Керівник «Центру протидії корупції» Віталій Шабунін вказав, що цей законопроєкт дозволить чиновникам не «засвітити в декларації позашлюбних дітей».

26 травня Коаліція «Реанімаційного пакету реформ» закликала народних депутатів не підтримувати законопроєкт 3355-1. Експерти вбачали корупційні ризики у внесенні змін до закону «Про запобігання корупції».

Фото: стоп-кадр

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status