cs.detector.media
04.08.2020 15:55
Карту правових реформ для громадянського суспільства обговорили в регіонах
Карту правових реформ для громадянського суспільства обговорили в регіонах
До шести дискусій щодо порядку денного реформ для громадського сектора з усіх регіонів країни долучилися 176 учасників.

Серед них здебільшого представники організацій громадянського суспільства й міжнародних організацій — пише Центр демократії та верховенства права. В обговореннях також взяли участь представники влади: обласних адміністрацій, місцевих рад, військово-цивільних адміністрацій, органів податкових служб і міжрегіональних управлінь Мін'юсту.

Учасники обговорень узгодили проєкт Карти правових реформ, а також звернули увагу авторів документу на ключові питання та проблеми сфери. Серед них:

Організатор регіональних обговорень — ЦЕДЕМ у консорціумі з ІСАР «Єднання» і Українським незалежним центром політичних досліджень. Далі фахівці ЦЕДЕМ і УНЦПД опрацюють подані в регіонах пропозиції та оприлюднять фінальну версію Карти правових реформ. Попередньо це планували зробити у вересні.

Нагадаємо, Карта правових реформ для громадянського суспільства в Україні — це аналітичний, візійний та полісі-документ. Це бачення громадського сектора щодо пріоритетів реформування та покращення правового середовища для організацій громадянського суспільства України на 2021–2025 рр. У створенні Карти взяли участь більше сотні ГО країни.

Публічно Карту правових реформ презентували 24 червня 2020 року в Києві. На думку представників сектору, положення Карти можуть лягти в основу нової Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні, роботу над якою представники влади й громадськості розпочали в липні 2020 року.

Організації громадянського суспільства закликають сектор об'єднатися в боротьбі за свої права. Причина — чергові хвилі тиску: напади на активістів і загрозливі законодавчі ініціативи.

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status