cs.detector.media
04.08.2020 17:12
Мінкульт оголосив набір до наглядової ради Українського культурного фонду
Мінкульт оголосив набір до наглядової ради Українського культурного фонду
Заявки прийматимуть від закладів культури та громадських об’єднань.

Міністерство культури та інформаційної політики України 5 серпня 2020 року розпочне прийом документів для обрання відповідної частини наглядової ради Українського культурного фонду. Документи прийматимуть до 5 жовтня. Про це відомство повідомило 4 серпня.

Заявки прийматимуть від закладів культури та громадських об’єднань. Одна установа може подати до складу наглядової ради УКФ лише одну кандидатуру. Після завершення терміну подачі документів Мінкульт проведе рейтингове інтернет-голосування, підсумки якого оприлюднить на своєму сайті.

Документи з електронним цифровим підписом керівника закладу культури чи громадського об’єднання прийматимуть включно на адресу електронної пошти: candidates.ucf@gmail.com. Детальніше можна прочитати тут.

Наглядова рада є одним із органів управління УКФ, вона складається з дев’яти осіб: двох осіб, визначених президентом України; двох осіб, визначених МКІП; двох осіб – представників закладів культури; двох осіб – представників громадських об’єднань та голови Фонду (за посадою). Діючий склад наглядової ради Фонду був сформований в кінці 2017 року. Строк повноважень кожного члена наглядової ради становить три роки та відповідно спливає в кінці 2020 року.

Український культурний фонд – це державна установа, створена в 2017 році, яка на конкурсній основі надає державну фінансову підтримку ініціативам у сфері культури та креативних індустрій. У 2020 році бюджет УКФ скоротили зі 697 млн грн до 400,86 млн грн. На реалізацію проєктів, таким чином, зі 462 млн грн залишилось 334,37 млн грн.

Нагадаємо, 20 квітня 2017 року президент Петро Порошенко підписав закони «Про Український культурний фонд» та «Про державну підтримку кінематографії в Україні». Він тоді заявив, що прийняття й вступ в дію цих законів піде на користь українському кіно і українській культурі та сприятиме національно-культурному розвитку та піднесенню вітчизняної кінематографії.

7 листопада 2017 року тоді ще міністр культури України Євген Нищук повідомив про результати проведеного рейтингового інтернет-голосування з обрання відповідної частини наглядової ради Українського культурного фонду, до складу наглядової ради УКФ були обрані: Владислав  Корнієнко (16 голосів) і  Сергій Сьомкін (12 голосів) від громадських інституцій та Олексій Кужельний (17 голосів) і Алла Гордієнко (11 голосів) від представників закладів культури. Президент призначив членами наглядової ради Олександра Богуцького та Аду Роговцеву, Мінкульт – Олександра Книгу та Юлію Литвинець. Головою наглядової ради УКФ стала дружина тоді ще президента Марина Порошенко.

16 грудня 2019 року Марина Порошенко подала заяву на звільнення з посади голови наглядової ради Українського культурного фонду

Фото: МКІП

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status