cs.detector.media
Анна Єгорова
«ЗМІ для змін»
12.01.2021 13:47
Перші функції національної платформи е-демократії «ВзаємоДія» запустять навесні 2021 року
Перші функції національної платформи е-демократії «ВзаємоДія» запустять навесні 2021 року
Весь запланований функціонал збираються впровадити до 2023 року.

Секретаріат Кабінету Міністрів і Міністерство цифрової трансформації планують запустити онлайн-платформу для співпраці органів влади з громадянським суспільством «ВзаємоДія» навесні 2021 року, а повністю всі заплановані на платформі функції мають запрацювати до 2023 року. Про це повідомили на онлайн-брифінгу 12 січня представники уряду та Мінцифри.

Ідея платформи — об'єднати в одному «вікні» сервіси громадської участі — впливу на процеси, доступу до інформації, участі в ухваленні рішень на місцевому і національному рівні, розповів державний секретар Кабінету Міністрів Олександр Ярема. Адже наразі, щоб залишити пропозицію чи висловити позицію, людина має пройти «своєрідний квест» низкою сайтів і бюрократичних перепон. Платформа має спростити доступ навіть для громадян без особливих навичок користування ІТ, зекономити ресурси та час, а також оптимізувати онлайн-простір для громадян.

«ВзаємоДія» має зробити більш простою та зручною комунікацію між органами влади і організаціями громадянського суспільства. Вона стане одним з інструментом реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства на 2021-2026 роки, яку наразі погоджують із центральними органами.

Олександр Ярема

Платформа «ВзаємоДія» — частина ініціативи партнерства «Відкритий уряд», яку реалізують Секретаріат Кабінету Міністрів, Мінцифри у партнерстві з міжнародними донорами — Швейцарською Конфедерацією та проєктом EGAP (через фонд «Східна Європа»), розповіла заступниця міністра цифрової трансформації Людмила Рабчинська

Протягом 2021-2023 років платформу «ВзаємоДія» наповнять функціями, які дозволять:

Головна сторінка платформи «ВзаємоДія»

Перший функціонал — контакти, публічні звіти посадовців, конкурс проєктів, рекомендації, експертиза — запрацює навесні 2021 року, зазначила заступниця міністра.

Людмила Рабчинська

Нагадаємо, технічні можливості платформи для громадянського суспільства «ВзаємоДія» анонсували на початку серпня 2020 року. Запустити її планували до кінця 2020 року; у кінці вересня в громадянському суспільстві зауважили, що прототип платформи вже готовий.

Фото: thedigital.gov.ua

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status