cs.detector.media
16.06.2021 18:15
Радницею – уповноваженою президента з питань безбар’єрності стала голова ГО «Безбар'єрність»
Радницею – уповноваженою президента з питань безбар’єрності стала голова ГО «Безбар'єрність»
Трьома з чотирьох своїх нових радників – уповноважених президент призначив керівниць громадських організацій.

Згідно з Указом, оприлюдненим 15 червня, новостворену посаду радника — уповноваженого президента з питань безбар’єрності обійняла голова громадської організації «Безбар’єрність» Тетяна Ломакіна.

В Офісі президента пояснили, що замість «уповноважених» працюватимуть «радники – уповноважені» Президента України. Повідомляється, що посада радника – уповноваженого з питань безбар'єрності розширює напрям державної роботи щодо прав людей з інвалідністю. Новий радник – уповноважений відповідальний за те, щоб президент дотримувався конституційної норми про визнання в Україні людини, її життя та здоров'я, честі й гідності, недоторканності та безпеки найвищою соціальною цінністю.

Тетяна Ломакіна в дописі у фейсбуку подякувала президентові за довіру та нагадала про Національну стратегію зі створення безбар'єрного простору в Україні, розроблену за участю громадянського суспільства та ухвалену урядом 14 квітня 2021 року.

«Коли ми говоримо про безбар’єрність, ми маємо на увазі усунення перепон у різних сферах: зробити наші міста та громади більш доступними, створити умови для навчання усіх дітей і дорослих, дати можливість працювати, реалізовуватися всім, хто цього прагне. Наша мета, щоб люди які зараз знаходяться за бар’єрами, змогли відчути, що в Україні вони потрібні, незалежно від їхнього віку, статі, походження, інвалідності. Безбар'єрність означає широке бачення змін для багатьох людей. Йдеться про все суспільство, в тому числі маломобільні групи населення: літні люди, люди з інвалідністю, мами і тата з дитячими візочками, люди, які отримали травму на роботі та інші», — написала у фейсбуку Тетяна Ломакіна. 

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський звільнив Миколу Кулебу з посади дитячого омбустмана і призначив радницею – уповноваженою президента з прав дитини та дитячої реабілітації виконавчу директорку ГО «Відчуй» Дар'ю Герасимчук.

Радником – уповноваженим президента з питань Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту стала Ольга Будник. Офіс президента не повідомив деталей, однак імовірно йдеться про керівницю ГО «Центр політичних студій та аналітики "Ейдос"». У самому Центрі інформацію ані спростували, ані підтвердили. 

Напрям уповноваженого з питань реабілітації учасників бойових дій залишиться за Вадимом Свириденком, який тепер працюватиме як радник – уповноважений президента з питань учасників бойових дій.

Фото: Тетяна Ломакіна / Facebook

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status