cs.detector.media
18.06.2021 15:09
Петиція Шабуніна про відставку Татарова набрала 25 тисяч підписів
Петиція Шабуніна про відставку Татарова набрала 25 тисяч підписів
Президент зобов'язаний розглянути петицію та відповісти на неї. Закон вимагає розглянути петицію невідкладно, але не пізніше десяти робочих днів від дня оприлюднення інформації про початок її розгляду.

Більше 25 тисяч українців підтримали петицію з вимогою звільнити Олега Татарова з посади заступника голови Офісу президента, повідомили на Facebook-сторінці громадської організації «Центр протидії корупції». Петиція набрала необхідну для розгляду кількість підписів за 9 днів до завершення 3-місячному терміну збору підписів і наразі очікує на розгляд.

Нагадаємо, петицію ініціював 26 березня очільник ЦПК Віталій Шабунін. Зазначається, що петиція — нагадування президенту про те, «що Олег Татаров отримав підозру від НАБУ за допомогу в розкраданні 81 млн грн на побудові житла нацгвардійцям». Автор петиції пише, що нібито зловживаючи посадою, Олег Татаров «організував низку незаконних рішень» задля уникнення відповідальності.

«Під час Революції Гідності Татаров стверджував, ніби міліція "не використовує зброю", а мітингувальники загинули через поранення в потилиці, а значить стріляли в них не міліціонери, а "люди, які були поруч". Саме за цю брехню Олег Татаров отримав звання "Заслужений юрист України" від Віктора Януковича за особистим поданням міністра МВС Віталія Захарченка», — йдеться в тексті петиції.

Нагадаємо, у листопаді 2020 року на сайті президента опублікували відповідь на петицію про ліквідацію ОАСК, яка набрала більше 25 тисяч підписів. Ініціатор петиції, журналіст Bihus.info Данило Мокрик і підписанти просили президента ініціювати відповідний законопроєкт про ліквідацію Окружного адмінсуду Києва «у зв'язку із повною втратою авторитету — зокрема, через зміст опублікованих Національним антикорупційним бюро України в липні 2019 року та в липні 2020 року записів розмов керівництва цього суду, які свідчать про глибоко вкорінену в суді корупцію і практику неправосудності рішень».

13 квітня 2021 року у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про ліквідацію ОАСК і створення Київського міського окружного адміністративного суду. Президент відзначив ініціативу як невідкладну.

Що потрібно зробити для ефективного перезапуску адмінсуду — «Детектору медіа» розповів Роман Маселко, колишній член Громадської ради доброчесності, член правління ГО «Автомайдан» та Фундації DEJURE.

Зображення ЦПК, скриншот petition.president.gov.ua

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status