cs.detector.media
24.06.2021 13:03
23 – 27 червня — марафон листів політв'язням Кремля з Книжкового Арсеналу
23 – 27 червня — марафон листів політв'язням Кремля з Книжкового Арсеналу
Упродовж всього ярмарку працюватиме стенд #PrisonersVoice.

Громадська організація «Центр громадянських свобод» запрошує прийти на фестиваль і підписати «листівку  політв’язню з Арсеналу».

«У в'язниці листи це найважливіше. Ти можеш не поїсти день, ти можеш залишитися без передачі, щось можуть з тобою робити, але лист... Всі чекають листів. Тому пишіть. Про що завгодно. Просто це дуже підтримує», — поділився спогадами колишній політичний в'язень Олег Сенцов.

За даними правозахисників, зараз у Росії та Криму перебуває більше сотні бранців Кремля. «Здебільшого, вони — люди з загостреним почуттям справедливості, з яких зробили "екстремістів", "терористів", "диверсантів" та "шпигунів". З яскравих самобутніх особистостей вони перетворилися на "живий товар для обмінів". Багато з них не бачили рідних вже кілька років, а єдиний зв’язок  з вільним світом для полоненного — звичайні паперові листи», — додали в ЦГС.

Усі листівки організатори акції передадуть адресатам.

Нагадаємо, 23 червня в Києві стартував десятий ювілейний Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал», який триватиме до 27 червня. Свою книжкову продукцію впродовж п’яти днів презентуватимуть 145 видавництв, заплановано провести майже 300 івентів.

Через пандемію коронавірусу фестиваль проходить у гібридному форматі: він вперше працюватиме з 9 ранку (з 9:00 до 10:00 — година вільного входу для пенсіонерів), купити квитки можна лише онлайн і лише на певні часові проміжки. Дитячу зону фестивалю для безпеки відвідувачів розмістили на відкритому повітрі, у дворі Арсеналу. Відвідувачів фестивалю просять перебувати в масках, дотримуватись соціальної дистанції, дезінфікувати руки та уникати скупчень.

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status