cs.detector.media
28.06.2021 15:31
Центр громадянських свобод оголосив Перший всеукраїнський конкурс медіаініціатив «Рівні та вільні»
Центр громадянських свобод оголосив Перший всеукраїнський конкурс медіаініціатив «Рівні та вільні»
Обов’язкова умова подання матеріалу на конкурс — співпраця журналістів із різних регіонів.

Громадська організація «Центр громадянських свобод» оголосила конкурс на отримання премій для міжрегіональних журналістських команд із підготовки матеріалів на тему соціальної згуртованості, національної єдності та ідентичності в Україні. Зазначається, що конкурс відбувається в рамках проєкту «Пункт 7», який у партнерстві реалізують ЦГС, благодійний фонд «Восток СОС» й Американська асоціація юристів Ініціативи з верховенства права (ABA ROLI).

Як зауважили організатори, завдання конкурсу — висвітлити проблеми, пов’язані з дискримінацією та негативними стереотипами щодо етнічних і національних меншин, ЛГБТІК+, внутрішньо переміщених осіб та інших; тему міжрегіональної єдності та спільної ідентичності; загальні проблеми людей зі Сходу та Заходу; політичні проблеми, пов’язані із соціальною згуртованістю; необхідність реформування та децентралізації. 

Участь у конкурсі можуть взяти команди авторів із двох і більше журналістів із різних регіонів України. Організатори наголосили, що індивідуальні заявки до участі не допускатимуть.

Формати медіаініціативжурналістські розслідування, інформаційно-аналітичні матеріали, мультимедійні продукти, відеоісторії, подкасти тощо.

Розмір винагороди для однієї команди становить не більше 2000 доларів (усього буде надано не більше 8000 доларів). Погодження матеріалу з організаторами конкурсу до його публікації обов’язкове.

Команда журналістів має розробити не менше одного медіаматеріалу. Перевага надаватиметься групі журналістів, які пропонують до конкурсу більше одного матеріалу та цикли матеріалів. Матеріал/ли повинні бути опубліковані не пізніше 30 жовтня 2021 року.

Вимоги до матеріалів та умови участі у конкурсі:

Журі конкурсу оцінюватиме матеріали за критеріями: розуміння проблематики теми соціальній згуртованості; концепт запропонованих у заявці матеріалів; міжрегіональний аспект матеріалу співпраці; охоплення медіа ресурсу, де публікуватимуться матеріали; досвід роботи у висвітленні вказаних тем.

Щоб взяти участь у конкурсі, потрібно надіслати заповнену заявку з додатками (лист про намір публікації та реєстраційні документи) та бюджет від команди до 25 липня на електронну адресу ccl.org.ua@gmail.com з копією на anastasiia.shebardina@abaroli.org. Тема листа: «Заявка на конкурс “Рівні та вільні”». Переможців оголосять не пізніше 10 серпня на сайті Центру громадянських свобод.

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status