cs.detector.media
20.07.2021 14:23
22 липня — презентація аналізу порушень прав людини в окупованому Криму за I півріччя 2021 року
22 липня — презентація аналізу порушень прав людини в окупованому Криму за I півріччя 2021 року

Захід відбудеться в Українському кризовому медіацентрі (вул. Хрещатик, 2). Початок о 12:00. Пресконференцію транслюватимуть на фейсбук-сторінці організаторів, громадської організації «Кримськотатарський ресурсний центр».

У пресконференції візьмуть участь Ескендер Барієв, голова правління КРЦ, голова управління з правових питань та закордонних справ Меджлісу кримськотатарського народу, і Тетяна Подворняк, менеджерка з комунікацій КРЦ, і Катерина Єсипенко, дружина політв’язня Владислава Єсипенка

У КРЦ повідомили, що на пресконференції представлять аналіз незаконних дій окупаційної влади Криму, порушень права на життя, свободу, безпеку і особисту недоторканність (обшуки, затримання, допити, арешти і т.д.), порушень основних свобод (порушення права на справедливий суд, на найвищий досяжний рівень фізичного і психічного здоров'я; незаконні етапування тощо) за шість місяців 2021 року. Учасники заходу назвуть кількість зафіксованих порушень, тенденції та порівняють із минулорічними даними.

У КРЦ додали, що звіт також містить інформацію про системні випадки порушення релігійних прав, порушення прав жінок, неналежні умови утримання в СІЗО і в'язницях, порушення прав політв'язнів і незаконних військових навчаннях в окупованому Криму, а також стан довкілля Криму.

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status