cs.detector.media
Анна Єгорова
26.07.2021 15:52
Агенція медійного росту «Або» досліджує комунікаційні «болі» громадських організацій
Агенція медійного росту «Або» досліджує комунікаційні «болі» громадських організацій
В «Або» переконані, що один зі складників ефективної комунікації громадських організацій — завчасне планування медійних активностей і бюджетів під них у проєктах.

Агенція медійного росту «Або», платформа «Громадський простір» і Pro Bono Club Ukraine досліджують, як громадські організації просувають проєкти, комунікують з аудиторією і продюсують історії успіху, розповіла «Детектору медіа» Юліана Охотнік, керівниця відділу спецпроєктів «Або».

«Проводимо це дослідження з власної ініціативи, адже хочемо зрозуміти найбільші болі та головні запити громадських організацій. А потім спільно вигадати, як зробити комунікації більш помітними та ефективними. Агенція "Або" — теж ГО, тому ми на власному досвіді знаємо, що часто це історія про невелику кількість людей у команді, багато завдань і обмежені ресурси на комунікацію», — зазначила Юліана Охотнік.

На першому етапі дослідження його автори поширюють гугл-форму серед громадських організацій за допомогою соціальних мереж, розсилки й особистих контактів, розповіла Юліана Охотнік. Вона зазначила, що перелік запитань в анкеті партнери формували разом. Вони поділені на декілька блоків та стосуються власне комунікацій, їхньої системності та поточного стану, співпраці громадських організацій та медіа, а також планування комунікаційних бюджетів та активностей у проєктах, додала Юліана Охотнік. Дедлайн заповнення анкети — 12 серпня.

Після цього планують провести серію експрес-Zoom із командами організацій, щоб більш глибоко обговорити їхні комунікаційні запити. Узагальнені результати дослідження до кінця серпня опублікують на «Громадському просторі», повідомила представниця «Або».  

В «Або» переконані, що один зі складників ефективної комунікації громадських організацій — завчасне планування медійних активностей і бюджетів під них у проєктах, зауважила Юліана Охотнік. «Це не обов‘язково має бути співпраця із великими національними медіа. У регіональних видань часто більш концентрована і лояльна спільнота читачів, яка довіряє місцевому медіа. І громадські організації теж можуть вийти на цю аудиторію, зокрема реалізуючи спільно із виданнями спецпроєкти», — пояснила вона. 

Нагадаємо, «Детектор медіа» писав поради, як громадським ініціативам стати почутими журналістами.

Зображення: prostir.ua

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status