cs.detector.media
31.07.2021 13:10
На честь Богдана Гаврилишина Україна відзначатиме День відповідальності людини
На честь Богдана Гаврилишина Україна відзначатиме День відповідальності людини
Свято українці відзначатимуть щороку 19 жовтня. Цього дня 1926 року народився знаний у світі економіст, громадський діяч і меценат Богдан Гаврилишин.

Постанову «Про встановлення Дня відповідальності людини» ухвалила Верховна Рада 16 липня. Цього дня вона стала чинною.

Парламент також рекомендував розробити план заходів із відзначення Дня відповідальності людини на державному та місцевому рівні, передбачити тематичні заходи в закладах освіти і культури, а також бесіди відповідно до «Декларації відповідальності людини» Богдана Гаврилишина.

Державному комітету телебачення і радіомовлення України рекомедовано сприяти висвітленню державними ЗМІ цих заходів і самої «Декларації відповідальності людини».

Нагадаємо, 17 березня на розгляд парламенту подано проєкт Постанови «Про встановлення Всеукраїнського Дня відповідальності людини». Ініціатива належить Фонду родини Богдана Гаврилишина. Ідею підтримала спільнота випускників програми «Молодь змінить Україну». Кампанію із впровадження свята розпочали восени 2020 року.

Як зауважили у Фонді, Богдан Гаврилишин на початку 2010-х дійшов висновку, що однією з передумов виконання Загальної декларації прав людини, прийнятої Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році, є усвідомлення та прийняття кожним членом суспільства індивідуальної відповідальності на всіх рівнях. У 2014 році професор створив «Декларацію відповідальності людини». У 15 пунктах автор відобразив різні рівні відповідальності, які можуть стати дороговказами до більш демократичного, інклюзивного та ефективного суспільства з точки зору гуманістичних цінностей.

«Запровадження Всеукраїнського Дня відповідальності людини нагадає кожному члену суспільства про вище згадану складову успіху сталого розвитку, вшанує пам’ять про великого українця — Богдана Дмитровича Гаврилишина», — повідомили на сайті Фонду.

Інфографіка Фонду родини Богдана Гаврилишина

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status