cs.detector.media
10.08.2021 17:19
«КиївПрайд» анонсувала подкаст «Квір у кожен двір»
«КиївПрайд» анонсувала подкаст «Квір у кожен двір»
Він виходитиме щоп’ятниці двічі на місяць.

Про запуск українського народного ЛГБТ+ подкасту «Квір у кожен двір» повідомила у фейсбуку громадська організація «КиївПрайд».

Ведуча проєкту, медіакомунікаційна та проєктна менеджерка ГО Оксана Солонська, спілкуватиметься з гостями про квіртеорію та практику, традиції і порядки ЛГБТ+ пар, досліджувати сексуальність, гендер і гендерну ідентичність, йдеться в трейлері подкасту. Він доступний на платформах «Apple подкасти», «Google подкасти» і SoundCloud.

Пілотний виспуск «КиївПрайд» анонсували на початок серпня.

Нагадаємо, «КиївПрайд» повідомила, що «Марш рівності — 2021» у Києві відбудеться 19 вересня, і оголосила про набір волонтерів. Головна тематика цьогорічного КиївПрайду — безпека.

Нагадаємо, ЛГБТ-активізм залишається одним із трьох найнебезпечніших напрямків громадського активізму. У 2020 році правозахисники зафіксували 188 випадків нападів, дискримінації та інших порушень прав ЛГБТ-людей в Україні. Це майже вдвічі менше, ніж у 2019, коли задокументували 369 випадків. Водночас різко зросла кількість нападів на ЛГБТ-центри та заходи з боку ультраправих угруповань: 24 випадки у 2020 році проти 11-ти у 2019-му. За даними моніторів, майже всі здійснені ультраправим угрупованням «Традиція і порядок» переважно проти ЛГБТ-центрів в Одесі та Харкові.

Експертом центру «Наш світ» Андрій Кравчук в інтерв’ю «Детектору медіа» назвав журналістів першими союзниками ЛГБТКІ+ в Україні. Разом із Оленою Шевченко із ГО «Інсайт» вони розповіли, як медіа можуть допомогти в боротьбі з насильством. Монітори ІМІ, своєю чергою, дослідили, що і як медіа пишуть про ЛГБТ-спільноту та якими джерелами користуються.

Проєктний асистент ГО «КиївПрайд» Едвард Різ розповів, що чоловіки та ЛГБТ-люди непомітні в темі домашнього насильства та поділився своєю історією.

 

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status