cs.detector.media
26.10.2021 14:55
28 жовтня — престур: відкриття проєкту Лабіринт медіаграмотності
28 жовтня — престур: відкриття проєкту Лабіринт медіаграмотності
Інсталяцію відкриють у місті Славутич; далі вона мандруватиме громадами країни.

28 жовтня у місті Славутич програма USAID «Мріємо та діємо» презентує проєкт Лабіринт медіаграмотності «НЕ ВІРРР – ПЕРЕВІРРР»

«Лабіринт — це мобільна конструкція 10х10 кв. м, яка складається з 12 кімнат, кожна з яких присвячена одній з тем медіаграмотності. Інформаційний шум, клікбейт, маніпуляції, пропаганда, тролі та боти, стереотипи та популізм — все ці речі постійно втручаються в життя українців. Тож інформаційна та медійна грамотність вже давно не модний тренд, а важлива навичка ХХІ століття, яку потрібно опанувати і молоді і дорослим, — йдеться в анонсі престуру. — Мандруючи кімнатами, учасники дізнаються, що середній час, який людина проводить у соціальних мережах за все своє життя складає 6 років та 8 місяців. За цей час можна: 32 рази злітати на місяць і назад, 32 рази піднятися на Еверест або ж 93 000 рази вигуляти свого собаку».

Як зазначається на сайті ініціативи, відкриття локації відбудеться о 16:00 на центральній площі Славутича. Подія відбудеться у партнерстві із Міністерством молоді та спорту України, Міністерством культури та інформаційної політики України в рамках Всесвітнього тижня медійної та інформаційної грамотності.

У відкритті візьмуть участь:

Престур триватиме впродовж 12:30 — 20:00. Реєстрація журналістів — за посиланням.

У Славутичі інсталяцію можна відвідати до 31 жовтня з 10:00 до 18:00. Далі «Лабіринт» помандрує громадами країни.

Із запитаннями можна звертатися до Анни Пихтіної, комунікаційної спеціалістки програми «Мріємо та діємо»: +38093-089-83-42 або apykhtina@irex.org.

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status