cs.detector.media
26.10.2021 16:22
Активіст Виговський повідомив, що знайшов пристрій для прослуховування в автівці. У поліцію поки не звертався
Активіст Виговський повідомив, що знайшов пристрій для прослуховування в автівці. У поліцію поки не звертався
Раніше він знайшов під автівкою пристрій для відстеження руху.

Співзасновник Громадського сектору Євромайдану, Коаліції «Реанімаційний пакет реформ», екскоординатор «Руху Чесно» Микола Виговський намагається самостійно з'ясувати, хто встановив на його авто пристрої для стеження та прослуховування, повідомили 26 жовтня в громадській організації «Українська Гельсінська спілка з прав людини». «Наразі активіст не подав заяву до правоохоронців щодо незаконного стеження та прослуховування, однак зробить це одразу після того, як вичерпає власні ресурси для з’ясування, хто стоїть за цими діями», — написали на фейсбук-сторінці УГСПЛ.

Нагадаємо, 12 жовтня Микола Виговський написав у фейсбуку, що виявив GPS-трекер, а 25 жовтня дописав, що знайдено пристрій для прослуховування під час технічого обстеження автівки.

«То був gps-трекер. Це жучок. Не писав [заяву в поліцію — «ДМ»], спи**ять техніку і нічого не розслідують. Спочатку сам витягну все, потім дам поліції», — відповів Микола Виговський у фейсбуку на одне із запитань.

Микола Виговський описав дві гіпотези щодо причин стеження за ним; обидві пов'язані з його громадською діяльністю. Зокрема йдеться про протистояння забудовам у Києві та організацію «Маршу за Київ», який відбувся 2 жовтня. Активіст додав, що не планує припиняти громадську діяльність через знахідки. 

В УГСПЛ додали, що стежитимуть за ситуацією. 

Нагадаємо, «Детектор медіа» розповідав, як ведучий Сергій Іванов у прямому етері блогу звинуватив Миколу Виговського в несплаті аліментів за дитину, а активіст заперечив, що дітей наразі не має.

Фото: УГСПЛ

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status