cs.detector.media
16.11.2021 10:31
Школа громадянської журналістики запрошує на стажування на сайті «Доступ до правди»
Школа громадянської журналістики запрошує на стажування на сайті «Доступ до правди»
Результатом стажування стане власне журналістське розслідування, проведене під керівництвом юриста та редактора.

З першого березня 2022 року Школа громадянської журналістики розпочне навчально-менторський проєкт зі стажуванням на сайті «Доступ до правди», повідомили на сайті громадської організації «Платформа прав людини». Реєстрація триває до 16 січня 2022 року за посиланням. Щоб податися на стажування, потрібна ідея розслідування, яке «потребує зокрема й роботи з публічною інформацією», говорить Леся Ганжа, головна редакторка сайту «Доступ до правди». 

Як анонсував «Детектор медіа», стажування триватиме рік. Організатори відберуть 15 учасників. Зазначається, що під час підготовки розслідування ментор-юрист забезпечить журналіста правовою підтримкою, а редактор допоможе підібрати адекватну форму для здобутого матеріалу. Підготовлені в рамках стажування матеріали оприлюднять на сайті «Доступ до правди».

Серед менторів програми заявлені виконавчий директор ГО «Платформа прав людини», адвокат Олександр Бурмагін, адвокатеса, медіаюристка ГО «Платформа прав людини», голова Комітету НААУ з медіа та рекламного права Людмила Опришко, медіаекспертка, журналістка, редакторка сайту «Доступ до правди» Леся Ганжа, адвокатка, експертка «Платформи прав людини» з питань доступу до публічної інформації, публічних фінансів, діяльності органів місцевого самоврядування, виборчого процесу, реєстрації та консалтингу неурядових організацій Ольга Вдовенко.

Навчально-тренінгова програма втілюється в рамках проєкту «Посилення громадянської журналістики в Україні» за підтримки Фонду демократії ООН.

Нагадаємо, «Платформа прав людини» започаткувала безкоштовну юридичну допомогу для журналістів і ЗМІ.

Фото: ППЛ

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status