cs.detector.media
02.03.2009 12:52
Фонд «Відродження» оголошує конкурс «Використання новітніх медіа»
Конкурс реалізується у співпраці з Інформаційною програмою Інституту відкритого суспільства.
 
Мета: поширення інформації про можливості інтернету та розширення доступу до знань. Впровадження ідеї використання інтернету як інструмента кампаній громадського активізму. Розвиток відкритого суспіства через створення онлайн-спільнот.   
 
Новітні медіа – це посередники або носії інформації, які виникли із розвитком цифрових технологій (інтернет-видання, презентації на CD, комп'ютерні ігри, мобільні телефони тощо) та соціальні медіа, інформація в яких створюється загальною аудиторією (блоги, вікі, сайти громадянської журналістики, соціальні сервіси для зберігання фото та відео тощо). Легкість передачі інформації зумовлює ефективність використання новітніх медіа для громадських цілей, адже новітні медіа як засіб розвитку та посилення громадянського суспільства стали одним із провідних напрямів роботи для західних громадських організацій.
 
Учасники: громадські організації, а також їхні коаліції, мережі, об’єднання, спільноти.
 
Пріоритети конкурсу:
 
- Поширення інформації про можливості використання інтернету у суспільстві: освіта у сфері інтернету; проведення конференцій та круглих столів; сприяння діалогу між українською та світовою інтернет-спільнотами; впровадження передових міжнародних стандартів інтернет- та мобільних технологій (сприяння open source, переклади тематичних статей та книжок); доцільність законодавчого регулювання інтернету (роль посередника між інтернет-спільнотою та законотворцями).
 
- Інтернет-технології для ГО та активістів: освіта ГО (тренінги, баркемпи, конференції, онлайнові посібники); підтримка та розробка інтернет-проектів у цій сфері (петиції онлайн, sms-info); консультування ГО; сприяння діалогу між ГО та інтернет-спільнотою (спільні події).
 
- Розвиток відкритого суспільства» через створення онлайн-спільнот: проведення тематичних конференцій та баркемпів; створення тематичних онлайн-спільнот та сприяння розвитку тих, що вже існують.
 
- Висвітлення електронними культурологічними ресурсами книжкових новинок, що підтримуються Проектом перекладів (через ознайомлення з рецензіями, інформацією про видання та видавництво); оприлюднення результатів дискусій, присвячених проблемам перекладу та термінології на спеціальних блоґах.
 
Середній розмір очікуваного фінансування від МФВ – 5 000 доларів США.
 
Останній термін подання проектів 15 травня 2009 року.
 
Оголошення результатів 15 червня 2009 року.
 
Проекти з додатками подаються  у  9-ти примірниках (1 оригінал та 8 копій).
 
Проект слід надати також у електронній формі (на дискеті, або надіслати за електронною адресою).
 
Дата подання проекту визначається за поштовим штемпелем. Програма не надає ґрантів політичним партіям, релігійним громадам і приватним (фізичним) особам. Надіслані факсом та електронною поштою проекти не розглядатимуться. Подані на конкурс матеріали не повертаються й не рецензуються. Про результати конкурсу повідомлять листом. Остаточне рішення щодо проекту перегляду не підлягає.  Причини відмови в підтримці проекту не повідомляються.
 
Аплікаційна форма
 
Контактна особа: Тарас Лютий, менеджер програми «Соціальний капітал та Академічні публікації», Міжнародний фонд «Відродження».
Тел.: (044) 461-9500.
Факс: (044) 486-0166.
Ел. пошта: lyuty@irf.kiev.ua

Джерело інформації: Фонд «Відродження»

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status