19 громадських організацій об'єдналися, щоб просувати правові реформи в секторі

19 громадських організацій об'єдналися, щоб просувати правові реформи в секторі

16:45,
22 Лютого 2021
1259

19 громадських організацій об'єдналися, щоб просувати правові реформи в секторі

16:45,
22 Лютого 2021
1259
19 громадських організацій об'єдналися, щоб просувати правові реформи в секторі
19 громадських організацій об'єдналися, щоб просувати правові реформи в секторі
Учасники Платформи за правові реформи для організацій громадянського суспільства (ОГС) орієнтуватимуться на положення Карти правових реформ для ОГС.

Платформа стане своєрідним майданчиком для адвокації правових змін для громадянського суспільства, — повідомили в Центрі демократії та верховенства права.

На момент публікації до Платформи доєдналися 19 організацій: ІСАР «Єднання», Український незалежний центр політичних досліджень (УНЦПД), ЦЕДЕМ, Міжнародний фонд «Відродження», Карітас України, Центр прав людини Zmina, Українська Гельсінська спілка з прав людини (УГСПЛ), Центр громадянських свобод, Разом проти корупції, Асоціація сприяння самоорганізації населення, Українська Волонтерська Служба, Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів (Асоціація УМДПЛ), Реанімаційний пакет реформ (РПР), Одеський інститут соціальних технологій, Жіночий Антикорупційний Рух, Національна скаутська організація Пласт, Центр розвитку інновацій, Детектор медіа. Щоб стати учасником Платформи, треба заповнити анкету.  

Платформу презентують онлайн 23 лютого, о 14:00. Подія відбудеться в Zoom, трансляція доступна на сторінці ЦЕДЕМ у Фейсбук. Спікери розкажуть, як долучитися до спільноти та які переваги це дає. Серед учасників події — Володимир Шейгус, виконавчий директор ІСАР «Єднання», Олеся Холопік, директорка ЦЕДЕМ, Олексій Орловський, директор програми «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження», Дмитро Український, заступник директора Центру політико-правових реформ, Наталія Окша, заступниця директора департаменту інформації та комунікацій з громадськістю, завідувачка відділу сприяння розвитку громадянського суспільства та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України, Максим Лациба, керівник Програми розвитку громадянського суспільства УНЦПД, Артем Коновалов, експерт ЦЕДЕМ, Валерія Дідик, менеджерка проєктів ЦЕДЕМ і координаторка спільноти розробників Карти правових реформ для громадянського  суспільства. Реєстрація на онлайн-подію — за посиланням.  

Нагадаємо, у 2020 році побачила світ Карта правових реформ для громадянського суспільства, створена зусиллями більше 250 експертів і представників сектору. У ній зосереджена стратегія розвитку правового середовища для ОГС на 2021—2025 роки. «Карту» презентували в червні 2020 року, упродовж липня тривало її обговорення в регіонах, а 30 вересня розробники представили фінальний варіант дороговказу реформ. Також ЦЕДЕМ презентував цифровий інструмент моніторингу за виконанням Карти правових реформ для громадянського суспільства.

Водночас сектор очікує на ухвалення урядової Стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства на 2021—2026 роки. Про хиби та переваги проєкту нової Стратегії ми поговорили з Максимом Лацибою, експертом УНЦПД. Виконання чинної Стратегії оцінив Олександр Ярема, Державний секретар Кабміну.

Експерти моніторингу «Барометр ОГС: оцінка середовища для громадянського суспільства у країнах Східного партнерства» констатували, що за рік відбулися незначні зміни в правовому полі для ОГС, а реальні умови для їхньої роботи в Україні поступово погіршуються. «ЗМІ для змін» проаналізував небезпечні для громадського сектору законодавчі ініціативи та простежив за їх рухом у парламенті за 2020 рік. Також «ЗЗ» сформував топдесятку досягнень ОГС у 2020 році.

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду