Коаліція РПР назвала перемоги і загрози вересня у сфері реформ

Коаліція РПР назвала перемоги і загрози вересня у сфері реформ

17:27,
3 Жовтня 2021
4200

Коаліція РПР назвала перемоги і загрози вересня у сфері реформ

17:27,
3 Жовтня 2021
4200
Коаліція РПР назвала перемоги і загрози вересня у сфері реформ
Коаліція РПР назвала перемоги і загрози вересня у сфері реформ
Головною загрозою, на думку експертів, стало блокування судової реформи, а найбільшим здобутком відзначили одразу три ухвалені законопроєкти (зокрема, про протидію дискримінації за ознакою статі в рекламі).

Громадська спілка «Коаліція Реанімаційний пакет реформ» оприлюднила інфографіки, присвячені результатам роботи органів влади, зокрема Верховної Ради, у вересні.

Згідно з ними, головною загрозою демократичному розвитку України у вересні 2021 року стало блокування судової реформи Радою суддів України. Йдеться про те, що 13 вересня Рада суддів не обрала своїх представників до Етичної ради (органу, який  відповідатиме за оцінку чинних та добір нових доброчесних членів Вищої ради правосуддя, згідно з ухваленим 14 липня законом). У РПР ввжають, що це заблокувало очищення та оновлення ВРП і саботувавало виконання закону.

До загроз експерти також зарахували зволікання з ухваленням законопроєктів про адміністративну процедуру та про засади антикорупційної політики на 2021 – 2024 роки.

Перемогами вересня в РПР назвали ухвалення Радою в другому читанні та в цілому трьох законопроєктів. Йдеться про проєкти законів № 4662 (впроваджує механізм закупівель інноваційних препаратів для лікування важких хронічних захворювань), № 5851 щодо виконання банками функцій агентів валютного нагляду (необхідний для виконання меморандуму з МВФ) і №3427 про протидію дискримінації за ознакою статі в рекламі. Також Верховна Рада постановила визнати нелегітимними вибори депутатів Державної думи Росії.

Нагадаємо, в Коаліції РПР розповіли «Детектору медіа», що вирішили щомісяця аналізувати законопроєкти, які позитивно й негативно впливають на демократичне становлення України та сприяють розвитку громадянського суспільства. Результати моніторингу відображають в інфографіці.

Також організації-члени Коаліції РПР оприлюднили побажання до тридцятиріччя незалежності України.

Фото pixabay.com, інфографіка РПР

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Бывалый
19:24 / 03.10.2021
Анализаторов КРПР много, ВР - одна!
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду