ГО «Громадське телебачення» очолила Юлія Банкова

ГО «Громадське телебачення» очолила Юлія Банкова

16:34,
20 Грудня 2019
6180

ГО «Громадське телебачення» очолила Юлія Банкова

16:34,
20 Грудня 2019
6180
ГО «Громадське телебачення» очолила Юлія Банкова
ГО «Громадське телебачення» очолила Юлія Банкова
Головою громадської організації «Громадське телебачення» 20 грудня стала одна із засновниць hromadske, шефредакторка та ведуча програми «Нині вже» Юлія Банкова. Вона замінила Наталку Гуменюк.

Це рішення прийняла Програмна рада ГО під час щорічного планового засідання, передає пресслужба «Громадського».

Наталка Гуменюк, яка обіймала цю посаду чотири роки, виконуватиме обов’язки заступниці головного редактора з партнерств і продовжить свою журналістську діяльність на hromadske. Вона також лишається керівницею проєкту hromadske international.

«Це дуже відповідальна та важка робота і я дякую організації за довіру. Я була з hromadske ще до його офіційного народження, тому як ніхто знаю, з якою метою воно було засноване і заради чого існує. Наталка Гуменюк 4 роки очолювала організацію, і не в останню чергу саме завдяки їй hromadske має репутацію незалежного, чесного і прогресивного медіа не лише в Україні, а й у світі. Також це заслуга професійного колективу, в якому мені пощастило працювати і який я безмежно ціную. Я зроблю все можливе, аби так було й надалі», – сказала Юлія Банкова.

Голову організації щорічно обирає Програмна рада для виконання низки обов'язків:

  • представництво інтересів організації на масових та публічних заходах;
  • укладання документів від імені ГО, які передбачають зобов'язання на суму понад 100 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян протягом календарного року;
  • має право першого підпису платіжних документів ГО, яке реалізується в разі вакантності посади Виконавчого директора.

Нагадаємо, 4 червня 2019 року стало відомо, що співзасновниця «Громадського» Юлія Банкова повертається в ефір телеканалу.

Юлія Банкова працювала на «Громадському» з 2013 року. З 2015 — редакторкою публікацій на сайті hromadske.ua. У цей час вона з сім’єю жила в Грузії.

До того разом з Андрієм Сайчуком була співавторкою та ведучою проекту «Дорогі Депутати», який виходив спершу на телеканалі TВi, а згодом — на Hromadske та на 5-му каналі. 

Разом з іншими журналістами ТВі Юлія Банкова 29 квітня 2013 року, звільнилася з каналу через конфлікт з новим керівництвом. На телеканалі вона була ведучою ранкової програми у прямому ефірі «Ранок з ТВі».

За часів Януковича вона звільнилася з Першого Національного через цензуру.

Фото: Громадське

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду