«Нові лідери» вийдуть на ICTV в жовтні у форматі талант-шоу

«Нові лідери» вийдуть на ICTV в жовтні у форматі талант-шоу

18:46,
24 Квітня 2018
3766

«Нові лідери» вийдуть на ICTV в жовтні у форматі талант-шоу

18:46,
24 Квітня 2018
3766
«Нові лідери» вийдуть на ICTV в жовтні у форматі талант-шоу
«Нові лідери» вийдуть на ICTV в жовтні у форматі талант-шоу
Суспільно-політичний проект «Нові лідери» вийде на телеканалі ICTV у форматі талант-шоу в жовтні, а переможець отримає приз у розмірі понад 1 млн грн. Про це стало відомо з випуску програми «Свобода слова» на ICTV 23 квітня, у якому обговорювали проект «Нові лідери».

«Нові лідери» – це національний суспільно-медійний проект з пошуку «нових лідерів», започаткований телеканалом ICTV, 34 громадськими організаціями і групою StarLightMedia.

Проект «Нові лідери» на телебаченні стартує в жовтні, повідомив ведучий «Свободи слова» Вадим Карп'як. А нині, до 30 квітня, триває реєстрація учасників проекту на сайті Novilidery.com.

«Не можна чекати до осені. До 30 квітня ми приймаємо заявки. Навіть якщо щось не так у заявці, але якщо зголоситися до 30 квітня, – то ця людина зможе взяти участь у проекті», – наголосив директор-президент каналу ICTV Олександр Богуцький.

Станом на 23 квітня ініціатори проекту отримали вже понад 500 анкет. Пан Богуцький очікує, що заявок буде близько 1000. З усіх заявок будуть обирати сотню «нових лідерів», з них – десятку, яка потрапить до телевізійного фіналу, де глядачі визначать одного переможця проекту.

«Наше першочергове завдання – обрати 100 “нових лідерів”, яких ми покажемо країні, – розповіла Світлана Матвієнко з Лабораторії законодавчих ініціатив. – 50 із них оберуть люди, які реєструються зараз на сайті як виборці, а 50 із них обере вибірковий комітет із представників громадської наглядової ради проекту, до якої входить понад 30 громадських організацій. Потім десятку, яка вийде до телевізійного фіналу, аби уникнути популізму, обиратиме суто вибірковий комітет громадської наглядової ради, а вже переможця визначать глядачі».

Телевізійна частина шоу «Нові лідери» буде реалізована у форматі талант-шоу. «Але шлях інший, не зовсім такий, яким обирають талановитих співаків, танцюристів, акробатів, – зауважив генеральний директор медіагрупи StarLightMedia і телеканалу СТБ Володимир Бородянський. – У проектах талантів є судді, які обирають. А тут суддів нема, є громадська рада, виборча рада, яка відбирає лідерів за певними критеріями. Люди, які братимуть участь у проекті, проявлятимуть не просто таланти, не просто енергію – вони проявлятимуть бачення і здатність його досягнення за короткий час. І в цьому непростому процесі ми будемо їм допомагати».

Переможець шоу отримає грошовий приз і можливість реалізувати свій проект, з яким він прийшов у «Нові лідери». Призовий фонд становитиме понад 1 млн грн, повідомив пан Богуцький.

«У переможця буде зобов’язання реалізувати той соціальний, політичний або громадський проект, який він на себе взяв. Тому по завершенні проекту ми будемо спостерігати за тим, як ця людина відповідально бере й реалізовує проект для змін у нашій країні, про який вона заявила на всю країну, отримавши гроші, підтримку, відомість, зв’язки, використовуючи свій авторитет, уміння та навики, які здобула у проекті», – сказав пан Бородянський про перспективи, що відкриваються для переможця «Нових лідерів».

А пан Богуцький спрогнозував, що переможця «Нових лідерів» можуть запросити до якоїсь чинної політичної партії або до роботи в органах влади. «Але в нього точно буде карєра», – запевнив він.

Зі слів керівника ICTV, наразі фінансування проекту здійснюють телеканал ICTV, група StarLightMedia та її акціонери (Віктор Пінчук та Олена Пінчук). «Але ми звернулися до лідерів українського бізнесу, щоб “нові лідери” не відчували залежність від наших акціонерів. Тому ми раді, що проект почали фінансувати лідери української економіки. Вважаємо, що таких ставатиме більше й більше», – сказав пан Богуцький.

Він додав, що буде спроба краудфандингової кампанії для спільного фінансування переможця проекту: «Ми питаємо в людей, а чи хочемо ми, щоб незалежні політики фінансувалися не кимось, не багатими людьми, а суспільством? Багато хто пробував про це говорити, але нікому не вдалося це реалізувати. Ми спробуємо бути першими. Ми віримо, що якщо тисяча людей перерахує по 100 гривень і цей приз отримають люди з рук тисячі, десяти тисяч людей, які хотіли б мати чесних політиків, – це буде прекрасно, це започаткує нову традицію в українців. Якщо ми хочемо мати політиків, які не беруть грошей в олігархів, значить, ми їх повинні фінансувати самі. Це теж одна з цілей програми Нові лідери”».

Вадим Карп'як також запитав в Олександра Богуцького, чи не станеться так, що в результаті проекту буде створено нову політичну партію, яка захищатиме бізнес-інтереси акціонерів ICTV і StarLightMedia, та чи не робиться це для того, щоб Святослав Вакарчук став президентом.

Пан Богуцький відповів: «Наші акціонери давно для себе зробили висновок розділити бізнес і політику. Розділивши бізнес і політику, наші акціонери довели, що вони ніякої партії не створять. І в цій логіці вони скоріше підтримають цінності, ніж особистостей. І наш проект покликаний підтримувати цінності, а не особистостей. Тому ми за те, щоб у політику, у владу прийшли люди, які є носіями цих цінностей. Ми хочемо, щоб ті, хто можуть не брати хабарів і ходити на роботу, щоб служити людям, отримали можливість ходити на роботу і служити людям. Ми в цьому проекті покажемо людей, у яких горять очі, які не забули про інтереси своїх громад, не забули про обіцянки, які вони давали, покажемо людей, дивлячись на яких, наші громадяни будуть відчувати спокій і гордість».

Нагадаємо, 12 березня розпочалася реєстрація учасників національного суспільно-медійного проекту «Нові лідери», започаткованого телеканалом ICTV, групою StarLightMedia і 34 громадськими організаціями. Учасники повинні представити свої ідеї експертам, ЗМІ та інтернет-аудиторії. Ті, хто набере найбільше голосів, стануть героями телевізійного формату, який вийде в ефір телеканалу ICTV у вересні 2018 року. Переможець отримає не лише соціальний капітал та медійність, але і грошовий приз для реалізації ідеї або початку політичної кар’єри.

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду