ДБР оголосило Тетяні Чорновол підозру в умисному вбивстві

ДБР оголосило Тетяні Чорновол підозру в умисному вбивстві

13:20,
10 Квітня 2020
2655

ДБР оголосило Тетяні Чорновол підозру в умисному вбивстві

13:20,
10 Квітня 2020
2655
ДБР оголосило Тетяні Чорновол підозру в умисному вбивстві
ДБР оголосило Тетяні Чорновол підозру в умисному вбивстві
Державне бюро розслідувань 10 квітня провело обшук у будинку колишньої журналістки, народної депутатки 8-го скликання Тетяни Чорновол.

Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook.

Цю інформацію також підтвердили в ДБР: «10 квітня 2020 року слідчими ДБР проведено обшуки за місцем проживання підозрюваної. У ході яких вилучено речі, які мають доказове значення для розслідування, предмети з ознаками холодної та вогнепальної зброї, набої».

За результатом обшуку, слідчі Держбюро повідомили Тетяну Чорновол про підозру «в умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині, вчиненого за попередньою змовою групою осіб способом, небезпечним для життя багатьох осіб (п.п. 5, 12, ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України)». Їй може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

«18 лютого 2014 року підозрювана керувала діями групи осіб та безпосередньо брала участь у підпалі будівлі у центрі Києва на вулиці Липська, у якій знаходився офіс однієї з політичних партій. Унаслідок пожежі загинув працівник 1948 року народження, який знаходився у приміщені партійного офісу», – розповіли в ДБР.

Пані Чорновол оприлюднила ухвалу Печерського районного суду Києва, у якій йдеться, що вона нібито вбила Володимира Захарова 1948 року народження. За даними ЗМІ, під час штурму протестувальниками центрального офісу «Партії Регіонів» у центрі Києва загинув інженер Володимир Захаров.

Народний депутат Микола Княжицький теж повідомив, що обшук проходить у справі Майдану: «Вони тоді її не добили – хочуть зараз. Звичайно, це потрібно робити о 6-й ранку. Шукають штани і шлем, у яких вона на Майдані ходила. Уявляю обличчя її дітей, які спостерігають за діями цієї орди у власній хаті. Тетяну зараз особливо нікому захистити. Чоловік її Микола загинув на фронті. А де в цей час були ці штемпи у кєпках, які на світанку до неї приперлися?».

Нагадаємо, 25 жовтня Державне бюро розслідувань повідомило Тетяні Чорновол про підозру в перешкоджанні законній професійній діяльності журналіста. Йдеться про інцидент від 18 жовтня 2019 року, коли кореспондент «Правового контролю» звернувся до колишньої народної депутатки Тетяни Чорновол із запитанням про нагородну зброю - та почув у відповідь нецензурну лайку.

Видання «Правовий контроль» пов'язане із блогером Анатолієм Шарієм. Представник цього ЗМІ Сергій Шевчук намагався взяти коментар у Тетяни Чорновол. Відео інциденту виклав у Facebook журналіст «Шарий.net» Дмитро Кучер.

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду