Арлем Дезір закликав владу України розслідувати напад на журналістів hromadske

Арлем Дезір закликав владу України розслідувати напад на журналістів hromadske

16:37,
29 Квітня 2020
1820

Арлем Дезір закликав владу України розслідувати напад на журналістів hromadske

16:37,
29 Квітня 2020
1820
Арлем Дезір закликав владу України розслідувати напад на журналістів hromadske
Арлем Дезір закликав владу України розслідувати напад на журналістів hromadske
Представник Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір висловив стурбованість через «насильство» з боку поліції щодо журналістів hromadske Богдана Кутєпова та Нікіти Мекензіна, а також – закликав українську владу розслідувати цей інцидент.

Про це він 29 квітня написав у Twitter.

«Я закликаю органи української влади розслідувати інцидент та забезпечити можливість журналістів вільно висвітлювати публічні протести», – заявив пан Дезір.

Нагадаємо, поліція 29 квітня побила та зламала техніку журналіста hromadske Богдана Кутєпова, який вів прямий ефір під Кабінетом Міністрів. Журналіст разом зі співведучим Нікітою Мекензіним з Маріїнського парку висвітлював акцію протесту підприємців, які виступали проти затверджених обмежень під час карантину. До журналістів підійшли патрульні підрозділу тактико-оперативного реагування, які сказали їм залишити «зелену зону» Маріїнського парку. Після цього, на журналістів напали, й виштовхнути їх з того місця та зламали стабілізатор. 

Пан Кутєпов розповів, що під час сутички з поліцією отримав ушкодження: «Повалили на землю. Я отримав кілька штурханів. Тут такі мікро синячки, то єрунда, подряпини. Але юристи радять зняти, щоб зафіксувати як легкі тілесні ушкодження».

Речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко заявив, що треба детально розібратися в інциденті з нападом на пана Кутєпова. «Знаючи Богдана Кутєпова нічого не можу сказати, окрім того, що треба точно детально з’ясувати всі обставини пригоди», — сказав він.

Начальниця управління комунікації Національно поліції Оксана Блищик повідомила «Детектору медіа», що правоохоронці встановлюють обставини інциденту за участю Богдана Кутєпова. Згодом правоохоронці розпочали службове розслідування щодо дій патрульного батальйону тактико-оперативного реагування управління патрульної поліції в місті Києві.

Крім того, Богдан Кутєпов подасть до Державної бюро розслідування заяву через напад

Фото: hromadske 

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
ГайдаМак
17:01 / 29.04.2020
Dtnis,у... Я украинец и когда кто-то из "русского мира" , пособников русско-фашистских оккупантов, начинает вешать ярлыки, у меня один совет - не нравятся УКРАИНСКИЕ ГРАЖДАНЕ, которых ты называешь "нацики" , ВОН ИЗ МОЕЙ РОДИНЫ -УКРАИНЫ ! Пока мы, украинцы не собрались и не показали вам, тварям фашистским , ваше место , а оно возле параши ! СЛАВА УКРАИНЕ ! ГЕРОЯМ СЛАВА ! СМЕРТЬ РУССКО-ФАШИСТСКИМ ОККУПАНТАМ И ИХ ПОСОБНИКАМ В УКРАИНЕ !
Denis
16:48 / 29.04.2020
Почаще бы этих нациков на место ставили. после первого предупреждения ломали бы этому Кутепову кабину
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду