Наталя Гуменюк стала засновницею та керівницею «Лабораторії журналістики суспільного інтересу»

Наталя Гуменюк стала засновницею та керівницею «Лабораторії журналістики суспільного інтересу»

18:02,
6 Травня 2020
6916

Наталя Гуменюк стала засновницею та керівницею «Лабораторії журналістики суспільного інтересу»

18:02,
6 Травня 2020
6916
Наталя Гуменюк стала засновницею та керівницею «Лабораторії журналістики суспільного інтересу»
Наталя Гуменюк стала засновницею та керівницею «Лабораторії журналістики суспільного інтересу»
«Лабораторія журналістики суспільного інтересу» випустить пілотний проєкт про пандемію COVID-19 з рекомендаціями щодо редакційних стратегій.

Нова інституція «Лабораторія журналістики суспільного інтересу» запускає пілотний мультимедійний дослідницький проєкт «Пандемія й медіа: як страх перетворити у солідарність». Керівниця пілоту – Наталя Гуменюк, колишня голова ГО «Громадське телебачення». Про новий проєкт пані Гуменюк написала на своїй сторінці в Facebook 6 травня та підтвердила інформацію особисто «Детектору медіа».

«Ми поставили собі завдання з користю провести карантин і знайти відповіді, які допоможуть багатьом медійникам відчути і краще зрозуміти аудиторію, допомогти їй емоційно подолати кризу, і перевірити гіпотези», – повідомила вона.

Міждисциплінарну «Лабораторію журналістики суспільного інтересу» українські та британські журналісти й соціологи створили у квітні 2020 року. Її засновниця та керівниця – Наталя Гуменюк, співавторка – колишня головна редакторка hromadske, нині менеджерка Суспільного Ангеліна Карякіна.

«Лабораторія» робить пілотний проєкт про пандемію за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та в партнерстві з Львівським медіафорумом, Харківським інститутом соціальних досліджень та проєктом Arena Лондонської школи економіки, співдиректором якої є Пітер Померанцев.

У рамках проєкту «Пандемія й медіа: як страх перетворити у солідарність» команда на засадах конструктивної журналістики створила п’ять коротких відео-історій про карантин, уведений через загрозу поширення коронавірусної хвороби. Ці матеріали вийшли на цифрових платформах Суспільного мовлення (сайті та соцмережах), а також в ефірі марафону «На карантині» телеканалу «UA:Перший».

Соціологи з Харківського інституту соціальних досліджень проаналізують реакцію аудиторії з різних куточків України на ці відео на основі методології, до виробництва якої долучилися експерти дослідницької програми Arena.

Команда «Лабораторії» разом з Львівським медіафорумом на базі цих результатів підготує рекомендації до вибудовування редакційних політик і стратегій для конструктивної дискусії в часи поляризації в умовах кризи.

Результати і дата-сет проєкту пані Гуменюк пообіцяла оприлюднити на порталі MediaLab.Online та сайті «Лабораторії». Дату презентації повного дослідження, рекомендацій і напрацювань вона повідомить наступного тижня.

«Лабораторія журналістики суспільного інтересу» об’єднує соціологів, медіадослідників та журналістів у продакшн, який вироблятиме тестовий контент на складні теми (пандемія, реформи тощо) та розроблятиме редакційні стратегії.

Про «Лабораторію журналістики суспільного інтересу» читайте незабаром у бліц-інтерв’ю Наталі Гуменюк «Детектору медіа».

Нагадаємо, Наталя Гуменюк пішла з «Громадського» на початку лютого через незгоду зі звільненням головної редактори Ангеліни Карякіної. На той момент, з грудня 2019 року, пані Гуменюк уже не була головою ГО, а виконувала обов'язки заступниці головного редактора з партнерств і керувала проєктом hromadske international. 

2 березня Ангеліна Карякіна приєдналася до команди Суспільного мовника як координатор єдиного конвергентного ньюзруму. Зокрема, вона стала керівницею проєкту «На карантині».

На диджитал-платформі Суспільного вийшло кілька статей Наталі Гуменюк.

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду