Головну редакторку «Слідства.інфо» Бабінець викликали на допит через запит Дубінському

Головну редакторку «Слідства.інфо» Бабінець викликали на допит через запит Дубінському

10:25,
8 Травня 2020
4218

Головну редакторку «Слідства.інфо» Бабінець викликали на допит через запит Дубінському

10:25,
8 Травня 2020
4218
Головну редакторку «Слідства.інфо» Бабінець викликали на допит через запит Дубінському
Головну редакторку «Слідства.інфо» Бабінець викликали на допит через запит Дубінському
Анна Бабінець має відповісти на питання щодо запиту на інформацію, який агенція «Слідство.Інфо» надіслала в грудні 2019 року народному депутату від «Слуги народу» Олександру Дубінському.

Головне слідче управління Національної поліції України в рамках провадження про порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції, що передаються засобами зв’язку або через комп’ютер, викликало на допит головну редакторку «Слідства.інфо» Анну Бабінець. Про це повідомляє «Слідства.інфо».

Зазначимо, що редакція агенції після слухань в Конгресі США, на яких була оприлюднена інформація про зустрічі українських посадовців з американськими, надіслала понад 10 запитів, зокрема – Олександру Дубінському та міністру внутрішніх справ Арсену Авакову. Після цього нардеп звинуватив журналістів у «стеженні за американськими чиновниками».

«У міністра Авакова розслідували всі резонансні злочини і добралися до журналістів-розслідувачів. Сьогодні (7 травня) отримала повістку від Нацполіції про виклик на допит. За те, що у грудні написала запит народному депутату Дубінському про його зв'язки з Джуліані. Тоді нардеп не відповів, а злякався і пішов до Авакова. І справа пішла – у Головне слідче управління», – написала в Facebook Анна Бабінець.

13 травня головну редакторку «Слідство.інфо» допитають як свідка. На допит її викликала слідча Ільміра Чередник.

У самій повістці наведено лише номер кримінального провадження без деталей. У ще одному листі перелічено питання, на які має відповісти агенція. «Ці питання стосуються запиту на інформацію, надісланого агенцією "Слідство.Інфо" народному депутату Олександру Дубінському у грудні 2019 року. Вони стосувалися його можливих зустрічей із фігурантами справи про імпічмент американського президента Дональда Трампа. Зокрема, про ймовірні контакти з Рудольфом Джуліані, персональним адвокатом Трампа. Такий запит, до слова, отримав і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, і ще 12 посадовців», – йдеться в повідомленні.

Пані Бабінець надасть цій справі максимально широкий розголос як всередині країни, так і на міжнародному рівні.

«За 17 років, які я працюю журналісткою, ще ніколи не ходила на допит у поліцію за те, що написала запит народному депутату. Але обов’язково піду — з юристом. Все знімемо на відео і покажемо, як Головне слідче управління розслідує такі резонансні справи як запит народному депутату Олександру Дубінському і допитує через це журналістів-розслідувачів», — додала вона.

Нагадаємо, Національна поліція з січня 2020 року проводить досудове розслідування за фактом можливого стеження в рамках кримінального провадження, відкритого за ознаками порушення ч.2 ст.163 ККУ (порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції, що передаються засобами зв'язку або через комп'ютер). У редакції агенції журналістських розслідувань «Слідство.Інфо» повідомили, що раніше Олександр Дубінський закидав їм такі звинувачення.

3 березня народний депутат України від «Слуги народу» Олександр Дубінський під час особистої зустрічі передав міністру внутрішніх справ Арсену Авакову матеріали щодо фактів можливого стеження в Україні за посадовцями США.

Він підтвердив журналістам «Слідство.Інфо» та на своїй сторінці в Facebook, що провадження стосується редакції агенції. Речник Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко повідомив, що правоохоронці не відкривали нового кримінального провадження за матеріалами, які надав нардеп. Пан Шевченко уточнив, що цінність цих матеріалів ще мають оцінити слідчі.

Головна редакторка агенції «Слідство.Інфо» Анна Бабінець, своєю чергою, сказала, що вважає такі дії тиском на редакцію. За її даними, документи Олександра Дубінського містять лише інформаційний запит редакції. Пані Бабінець розповіла, що редакція після слухань в Конгресі США, на яких була оприлюднена інформація про зустрічі українських посадовців з американськими, надіслала понад 10 подібних запитів.

Фото: Слідство.інфо

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду